Hlavní obsah

Hotovo. Procházkova titulová bitva potvrzena, prosinec nedopadl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to definitivní. Nejlepší český MMA zápasník Jiří Procházka už ví kdy, kde a proti komu se pokusí o návrat na trůn polotěžké divize slavné UFC. Hostěradický rodák se 11. listopadu v New Yorku na turnaji UFC 295 střetne o titul s Brazilcem Alexem Pereirou. Informaci jako první potvrdila sama organizace.

Foto: Petr Horník, Právo

Bojovník UFC Jiří Procházka se dočkal. V listopadu v New Yorku bude usilovat o titul.

Článek

Dlouhou dobu to přitom vypadalo na titulový zápas na prosincovém galavečeru UFC 296, k čemuž spěly i všechny indicie. Vše se totiž zdálo být domluvené, v konečném důsledku je ale vše jinak. Z Las Vegas se totiž zčistajasna stává listopadový New York, českému bojovníkovi se tedy o více než měsíc zkrátí příprava. Bitva v Madison Square Garden proti Pereirovi bude navíc hlavním předzápasem turnaje. Zlatým hřebem bude duel o pás těžké váhy mezi Jonem Jonesem a Stipem Miocicem.

„Do poslední chvíle jsme počítali s prosincem a čekali jsme, až se to oznámí. Včera ráno (středa) přišla zpráva o nabídce od UFC jít jako co-main event v listopadu. Probírali jsme to a rozhodovali se. Měli jsme ale rozvržené tréninkové plány a příští týden jsme měli vzhledem k prosinci nastupovat na speciální plán,“ potvrdil pro Sport.cz trenér a manažer v jedné osobě Martin Karaivanov.

Nastala tedy komunikace s celým týmem. „Diskutovali jsme, a nakonec jsme se týmově rozhodli hodit to na listopad. Není na co čekat. Už jsme dlouho bez zápasu a je potřeba to odstartovat. Myslím si, že v tuto chvíli jsme víceméně připraveni, jen jsme museli přeskládat tréninkový plán. Svatomartinská husa bude v New Yorku,“ doplnil brněnský kouč, který tak nebude chybět v trojčlenné trenérské výpravě směr Amerika. Doplní jej tradiční parťák Jaroslav Hovězák a novic v týmu zaměřující se na práci na zemi Jan Stach.

Procházkova nová výzva zní jasně, o svatý grál polotěžké váhy se popasuje s brazilským rivalem Alexem Pereirou. „Jsem rád, že se opět mohu postavit této brazilské výzvě, byť v jiném kabátu. To však nic nemění na skutečnosti, že se na tuto výzvu skvěle připravím a půjdu za vítězstvím. Už nejde jen o pás, ale především o výkon a cestu k vítězství,“ napsal Procházka na svých sociálních sítích.

„Alex je zajímavý soupeř se zajímavým stylem i charakterem. Jsem rád, že se to konečně domluvilo, těším se na naše střetnutí. O tohle vítězství stojím. Rozhodně budu chtít ukázat, že jsem lepší. Lepší postojář, neboli v souboji, kde ještě nedojde na blízký kontakt. Ale jako vždy půjdu pro vítězství, ať už to bude vyžadovat cokoliv,“ uvědomuje si český bijec vážnost souboje s bývalým králem střední divize, jehož trenérem je Glover Teixeira, Procházkův poslední soupeř.

Třicetiletý rodák z Hostěradic se tak do kolotoče UFC vrátí téměř po rok a půl dlouhé pauze. Loni v listopadu se totiž vážně zranil v přípravě na odvetnou titulovou bitvu s Brazilcem Gloverem Teixeirou, gentlemansky tehdy uvolnil šampionský opasek pro další potenciální uchazeče. Nedávno se stejně tak činil i Američan Jamahal Hill, poslední držitel pásu, jenž se rovněž zranil a titul se po Procházkově vzoru rozhodl uvolnit. Dlouho to přitom spělo právě k bitvě mezi Hillem a Procházkou, přičemž by český bojovník plnil roli vyzyvatele.

Situace se v polotíze ale pořádně zamíchala a v tuto chvíli je bez svého panovníka. Na královský trůn tak bude chtít vystoupat právě bývalý šampion Procházka, který zároveň svede čtvrtý duel mezi elitou. Proti nebezpečnému Brazilci, který ještě nedávno kraloval střední divizi, kde dokonce porazil obávaného Nigerijce Israela Adesanyu, ho ale nečeká nic jednoduchého. Pereira navíc má hned při svém druhém vystoupení v kategorii do 93 kg možnost zabojovat o to nejcennější.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.