Hlavní obsah

Hotovo. V bojích o miliony se porve šestnáctka statečných

Mimořádný projekt největší česko-slovenské bojové organizace Oktagon MMA s názvem Tipsport Gamechanger, kde si vítěz přijde v přepočtu až na 7 milionů korun, zná kompletní složení zápasníků. Vybraná šestnáctka účastníků se tak může těšit na 4. březen, kdy jsou na programu první osmifinálové boje. Ve hře o nadupaný měšec nebudou chybět oblíbená tuzemská jména, účast ale zlákala pestrou paletu bojovníků z různých koutů Evropy.

Foto: Oktagon MMA

David Kozma (vlevo) v titulové bitvě s Kaikem Britem o pás veltrové divize. Ilustrační foto.

Článek

16 bojovníků, 5 eliminačních turnajů a na konci pyramidy veltrové divize do 77 kilogramů pro vítěze v přepočtu až 7 milionů korun. Zkrátka výzva, která v tuzemských vodách nemá obdoby. Ostatně ani další evropské organizace se k ničemu takovému zatím neodvážily a není proto divu, že na česko-slovenský projekt Tipsport Gamechanger kývla řada hvězdných jmen.

Český prapor bude jako jediný z účastníků držet bývalý šampion veltrové kategorie David Kozma, který je zároveň pasován do role jednoho z největších favoritů na celkový triumf. „Je to strašně vyrovnané, a že bych se považoval za úplně největšího favorita, tak to se nepovažuji nikdy. Samozřejmě věřím si, že to můžu vyhrát, ale neberu to jako samozřejmost," líčí Růžový panter, který v prosinci loňského roku po dlouhých čtyřech letech přišel o pás.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Z původně oznámené české dvojice tak zbylo jediné jméno. Dříve ohlášená účast šampiona střední divize Patrika Kincla byla nakonec zbytečná, neboť sám třiatřicetiletý rodák z Hradce Králové se rozhodl pro odvetu s Karlosem Vémolou, která by mu účast v projektu znemožnila. „Snad pochopíte, že chci a potřebuju tuhle kapitolu uzavřít. Jsem zvědav, jaké výmluvy přijdou teď, ale snad už není kam uhnout," informoval Kincl po oznámení odvetného duelu s Vémolou, ke kterému dojde 20. května v pražské O2 areně.

Nasazených 8Nenasazených 8
David Kozma (Česko)Alex Lohoré (Francie)
Louis Glismann (Dánsko)Melvin van Suijdam (Nizozemí)
Leandro Silva (Brazílie)Lukasz Siwiec (Polsko)
Máté Kertész (Maďarsko)John Hathaway (Velká Británie)
Bojan Veličkovič (Srbsko)Andreas Michailidis (Řecko)
Christian Eckerlin (Německo)Amiran Gogoladze (Gruzie)
Christian Jungwirth (Německo)Ion Surdu (Moldávie)
Samuel Krištofič (Slovensko)Tato Primera (Španělsko)

Rovněž je minulostí i původná dvojnásobná slovenská účast. Alespoň tedy z části. Radovan Úškrt by totiž měl zaujmout místo v rezervním fightu, pro případ, že by některý z vítězů nemohl pokračovat v pyramidě. Jediným slovenským účastníkem mezi šestnáctkou vyvolených tak je bývalý prozatímní král střední divize Samuel „Pirát" Krištofič.

Z hlediska kurzů sázkových kanceláří je na celkové vítězství největším favoritem Brit John Hathaway, který se proslavil díky působení v slavné UFC (bilance 7-2). Před osmi letech jej ovšem skolila ulcerózní kolitida a do klece se nepodíval pořádně dlouhou dobu. Návrat přišel až v loňském roce, a rovnou z toho byl úspěšný comeback v Oktagonu MMA, kde bude pokračovat i v již zmíněném Gamechangeru. Pro soupeře zároveň obrovský strašák.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Do osmičky nasazených od samotné organizace se vměstnal i novic v tuzemských vodách Dán Louis Glismann, který je ze všech účastníků na tom, co se týče světového žebříčku vůbec nejlépe, drží totiž 89. místo. Zapomenout se nesmí ani na jediného brazilského zástupce Leandra „Apolla" Silvu, který svedl dnes už legendární titulovou bitvu s Davidem Kozmou. Chybět nebude ani bývalý bojovník UFC Bojan Veličkovič nebo hned dvojnásobný neúspěšný titulový uchazeč Alex Lohoré. Účasti se naopak zřekl veltrový šampion Brazilec Kaik Brito.

Suma sumárum se organizace dívala do všech možných koutů Evropy, své zastoupení totiž mezi šestnáctkou účastníků má hned patnáct států. Jako poslední se do hry dostal Španěl Tato Primera, který vyhrál boj fanoušků v hlasování o šestnácté místo s Černohorcem Milošem Janičičem. V tomto týdnu se navíc rozlousknou čtvrtfinálové dvojice pro první turnaj, který vypukne 4. března na turnaji Oktagon 40 v Ostravě. Rovněž budou známa jména pro rezervní souboje.

Reklama

Související témata: