Hlavní obsah

Hrozba pro Peštu a spol.? Brazilský Kratos si jde pro další KO

Pardubice

Na československé scéně má za sebou dva zápasy a oba s vítězný koncem. Brazilského zápasníka Rafaela Xaviera čeká 6. listopadu na turnaji Oktagon Prime 4 v Pardubicích další zkouška. Tou bude nováček v Oktagonu Daniel Toledo, který hned jedenáct z celkových dvanácti vítězných zápasů dokázal ukončit před limitem. Očekávat se tak dá nekompromisní přestřelka, čehož si je vědom také Xavier.

Foto: Oktagon MMA

Rafael Xavier (vpravo) dokázal před rokem porazit Michala Plesníka.

Článek

Brazilec dal domácí scéně poprvé o sobě vědět fantastickým výkonem proti Michalu Plesníkovi, kterého dobil ve stylu tvrdého ground and pound. Následoval další povedený zápas, a sice proti maďarskému zápasníkovi Hoczovi. Ten padl již po necelé minutě boje. Xavier hned dvakrát trefil tvrdou přední a poté dílo dokonal další nekompromisním ground and pound.

„Mezi posledními zápasy nebyl žádný velký rozdíl. V obou jsem dominoval, předvedl jsem velice dobrý výkon a rychle jsem je ukončil," nechal se slyšet Brazilec.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Nyní brazilského Kratose, jak se Xavierovi přezdívá, čeká třetí zkouška. Tentokráte se mu v oktagonu postaví Španěl Javier Toledo.

„Javier je dobrý zápasník, má velké zkušenosti. Nepochybuji o tom, že předvedeme skvělý zápas. Rozhodně z něj nemám strach, naopak se na náš souboj hodně těším."

Xavier nedávno udělal jednu velkou změnu, změnil totiž váhovou kategorii. Dříve nastupoval ve střední váze, nyní své soupeře kosí v polotěžké, kde je současným šampionem Viktor Pešta.

„Miluju zápasení a rád jsem aktivní. Když jsem nastupoval ve střední váze, tak jsem kvůli neustálému shazování váhy nemohl nastupovat tak často. V polotěžké se cítím mnohem lépe. A pokud je řeč o Peštovi, tak bych si to s ním klidně rozdal. Důvod je prostý, má pás. A já chci bojovat proti tomu, kdo je šampionem."

Žebříček polotěžké váhy je hodně našlapaný. Xavieriovi aktuálně patří osmá pozice, v případě další výhry by se pochopitelně posunul.

„Jsem sice osmý, ale mám jediný cíl, a to získal titul. Až v sobotu zvítězím, tak bych se rád postupně propracoval až k titulové šanci," netajil ambice.

Foto: Oktagon MMA

Rafael Xavier na cestě za třetím vítězstvím?

Československá scéna se tak může těšit na další atraktivní zápas. Brazilec totiž oba předchozí hodně rychle ukončil a je tak velkou hrozbou.

„Moc se mi v nové organizaci líbí. Už teď je to velká organizace a každým dalším turnajem se zlepšuje. Nepochybuju o tom, že bude lepší a lepší," dodal na závěr.

Reklama

Související témata: