Hlavní obsah

Jsem v šoku, přiznává Vémolův trenér. Nechal se strhnout do hry, která není jeho, míní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šok nejen pro bojovníka Karlose Vémolu, ale rovněž pro jeho trenérský tým. Ten musel na turnaji Oktagon 51 skousnout nečekaně tvrdou porážku svého svěřence, který během 108 vteřin nestačil na slovenského rivala Samuela „Piráta“ Krištofiče. Dílem zkázy bylo netradičně dlouhé přestřelování v postoji, na nějž Terminátor doplatil a bezvládně padl k zemi. „Nechal se strhnout do hry, která není jeho,“ hodnotil po duelu Vémolův trenér André Reinders.

Jsem z toho v šoku, tohle nikdo nečekal, přiznává trenér André Reinders. Karlos se nechal strhnout do hry, která není jehoVideo: Sport.cz

 
Článek

Vémola byl jedním z největších favoritů pražského galavečera, rychlost ukončení duelu se tak čekala spíše v opačném provedení. „Jsem z toho v šoku, protože to samozřejmě nikdo nečekal. Byť jsem před zápasem varoval, že Pirát je sakra nebezpečný soupeř, tak mě to překvapilo. Čekal jsem jiný průběh, Pirát byl ale skvěle připravený,“ smekl André Reinders.

Ani jednou se tak nepřešlo na zem, což pro Terminátora nevěstilo nic dobrého. Dost možná chtěl zopakovat i rekordní KO z října, kdy během sedmi vteřin sestřelil jiného Slováka - Pavola Langera.

Nádherné KO, chválí Attila Végh Piráta za vítězství nad Karlosem Vémolou. Co jeho červnová odveta s Terminátorem? Video: Sport.cz

„Pirát ukázal, že hodně zlepšil obranu přes strhy. Karlos se možná trochu zbytečně nechal strhnout do přestřelek. Na jednu stranu možná tím byl díky dobré obraně donucen, na druhou stranu, když trefil pár dobrých úderů, zřejmě cítil krev. Pirát je ale v tomhle mnohem zkušenější. Karlos se nechal strhnout do hry, která není jeho,“ mrzí elitního českého trenéra.

Zápasová taktika přitom byla jasná. „Není žádným velkým tajemstvím – Piráta chtěl dostat na zem. Cílem bylo ho trefit a pak ho tam teprve dostat. Pokud by se o strh pokoušel hned, tak by na to Pirát byl připravený. Snažil se ho nejprve trefit. Bohužel ty přestřelky trvaly příliš dlouho, Pirát to dokázal trefit,“ vrací se v čase Reinders.

Uznávaný český kouč tak musel sledovat bezvládný Vémolův pád na zem, kde jeho zdravotní stav ještě dlouhé desítky vteřin poté kontrovali zdravotníci. I za jejich podpory se nakonec sám postavil na nohy. „Tohle jsem u Karlose ještě nezažil. Samozřejmě je to vždycky smutný pohled na kohokoli, ale věřme, že se z toho Karlos dostane rychle zpátky,“ přeje si Reinders.

Karlos je legenda, o to víc vítězství chutná, těší Piráta Krištofiče. Dřel jsem a věděl, že když budu dělat to, co při trénincích, budu úspěšný.Video: Sport.cz

Konkrétnější zprávy o zdravotním stavu zatím nejsou. „Nevím. Byl v bezvědomí po KO, jel do nemocnice. Ale po zápase byl při vědomí, komunikoval. Věřím, že je v pořádku,“ pokračoval jeden z trenérů historicky prvního Čecha v slavné UFC.

Veseleji pochopitelně bylo v soupeřově rohu. „S týmem jsme si udělali dost podrobnou analýzu, připravovali jsme se na to deset týdnů. Když člověk dělá něco s přesvědčením, tak o sobě nemůže pochybovat, že to nevyjde. Někdy to tak život zařídí, že do toho dáš všechno a nakonec to je jinak. Ale musíš tam jít s důvěrou a přesvědčením, že máš natrénované a vyjde to,“ líčil překvapivý vítěz Krištofič, který se neubránil slzám.

Reklama