Hlavní obsah

Klíčový den šampiona Kincla. Riskuje titul a zranění, bitky se ale nebojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí obhajoba titulu, byť trochu riskantní. Právoplatný šampion střední váhy organizace Oktagon MMA Patrik Kincl se po devíti měsících definitivně vrací do klece. Jeho zdravotní stav se před sobotní hlavní bitvou turnaje Oktagon 54 v Ostravě proti prozatímnímu šampionovi Piotru Wawrzyniakovi ovšem nemusí zdát být vzhledem k nedávné zlomenině v obličeji zrovna ideální. „Až přijdou údery, tak uvidím, zda to bylo oukej řešení, nebo ne,“ přemítá 34letý rodák z Hradce Králové, který si na konci loňského roku zlomil očnici.

Teď budu moct pejska vypustit z řetězu, těší se na zápas Patrik Kincl. Gameplan? Dostávat co nejmíň úderůVideo: Sport.cz

 
Článek

Zranění v obličeji patří pro bojovníky mezi nejriskantnější, což dlouhé týdny musel skousávat také nejdéle sloužící šampion organizace Oktagon MMA Kincl, jenž přes ne zrovna stoprocentní stav přece jen znovu nasaje adrenalin v ohraničeném bojišti. Chuť zápasit je zkrátka větší, šampiona neodradí ani nedávno zlomená očnice, kvůli níž vynechal prosincový zápas.

„Pro mě samotného bude otazník, jak to bude fungovat v zápase, delší čas mi ale stejně nepomůže. Až přijdou údery, tak uvidím, zda to bylo oukej řešení, nebo ne,“ řekl Kincl na tiskové konferenci Time. „V hlavě jsem to vytěsnil, ale v trénincích jsem celou dobu trénoval v helmě. Třeba mi to pomohlo a teď budu moct vypustit pejska z řetězu,“ nachází pozitiva.

Staredowny českých účastníků turnaje Oktagon 54Video: Sport.cz

Polský soupeř Piotr Wawrzyniak, šampion organizace Babilon MMA, ovšem představuje ohromné nebezpečí. Jeho tvrdé údery, které koneckonců víc než jasně odprezentoval v nedávné bitvě proti Slovákovi Vlastu Čepovi, mohou být v hlavním duelu ostravského turnaje stěžejní. Kincl si tak musí dát pořádný pozor, aby některé z nich nenarazily do postižené oblasti. „Patrik měl vážné zranění, ale dva měsíce na přeléčení jsou málo,“ myslí si 33letý polský bijec.

Kincl by se proto podle mnohých neměl pouštět do žádných zběsilých přestřelek. „Snažím se zápasit chytře a co nejvíc bezpečně. Znám polskou školu a vím, že ve sparingu člověk pojede takticky a technicky, ale pak narazí na podobného poloblázna a najednou se na konci kola chytí, že se s ním přestřeluje. Věřím, že se to může stát, a jsem na to připravený. Celou kariéru mám postavenou na tom, abych dostával co nejméně úderů, ale můžu si dovolit nějakou takovou bitku alá Kozmič (David Kozma),“ připouští variantu ne zrovna opatrného duelu.

Pro Kincla se jedná o stěžejní duel i vzhledem k budoucnosti v organizaci Oktagon MMA, kde mu v létě končí smlouva. Šušká se totiž o zájmu konkurenční KSW, která připustila, že po vypršení kontraktu zahájí jednání. „Je to rozhodnutí, které ovlivní mou budoucnost třeba na dva tři roky, které teoreticky mohou být poslední. Je to těžké a chci se rozhodnout v klidu a hlavně s plným žaludkem. Věřím, že se mi páky po tomto duelu jedině zvětší,“ přeje si loňský přemožitel Karlose Vémoly.

Patrik je pod smlouvou a nyní ho čeká těžký souboj. Mohu ale přiznat, že máme zájem, aby se vrátil do KSW, nicméně jednání nezačneme, dokud nebude volným bojovníkem
Wojslaw Rysiewski, sportovní ředitel KSW

„S Ondrou Novotným (spoluzakladatel Oktagon MMA) jsme řešili prodloužení smlouvy a nové podmínky, ale odsunul jsem to po zápase,“ přiznává. „Beru si inspiraci i od ostatních kluků, kteří to řešili a mají to za sebou, a většinou se to ukázalo být jako dobrý krok. Samozřejmě je to risk, ale kolikrát to může být i zisk,“ usmívá se král divize do 84 kilogramů.

Turnaj Oktagon 54 v Ostravě, jenž vypukne v sobotu 2. března od 18 hodin, nabídne také úvodní zápasy milionového projektu s názvem Tipsport Gamechanger, kde budou Českou republiku v lehké váze reprezentovat Vladimír Lengál a Matouš Kohout. Slovenský prapor bude jako jediný držet Ronald Paradeiser.

Reklama

Související témata: