Hlavní obsah

Konec roku, jak má být! V bitvě šampionů si to znovu rozdají Vémola s Kinclem. Přijde zúčtování?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoce žádaná odveta je tady. Po více než čtyřech letech se znovu proti sobě v kleci postaví Karlos Vémola a Patrik Kincl, pro kterého se zároveň bude jednat o druhou obhajobu šampiona střední divize. Jeden z největších zápasů domácí MMA scény se stylově uskuteční na konci letošního roku, přesněji 30. prosince na turnaji Oktagon 38 v pražské O2 areně, kde titulové bitvě budou přihlížet tisíce natěšených diváků.

Foto: koláž s využitím Oktagon MMA

Patrik Kincl (vlevo) a Karlos Vémola mají na programu odvetu.

Článek

Zápas, o kterém se dlouhé měsíce a roky spekulovalo, byl oficiálně potvrzen. Organizace Oktagon MMA diváky nadchla novinkou, která přinesla jednu zásadní informaci, jež bude na bojové scéně rezonovat ještě dlouhou dobu. Den před Silvestrem, tedy 30. prosince, dojde k jednomu z největších zápasů domácí scény. Znovu po více než čtyřech letech si to proti sobě rozdají Patrik Kincl a Karlos Vémola.

"Byla doba, kdy jsem tuhle odvetu pustil z hlavy a přestal věřit, že to vůbec klapne. Čtyři roky čekání jsou teď u konce. A ano, je to pro mě osobní. Je to parádní náboj do tréninků, jen musím udržet nervy na uzdě," prohlásil Kincl krátce po oznámení zápasu.

Karlos Vémola se stal šampionem a může se ženit. Iliče uškrtil po necelých čtyřech minutáchVideo: Sport.cz

Cesty obou bojovníků se poprvé střetly v roce 2018, tehdy se představili v konkurenční organizaci XFN, která později kvůli finančním problémům zanikla. Tehdejší ostře sledovaná bitva sice vyzněla lépe pro Vémolu, o nic jednoznačného se ale nejednalo. Český Terminátor slavil vítězství na body, a právě s tímto výsledkem se třiatřicetiletý Kincl nechtěl smířit a po štaci v největší polské organizaci KSW si došel pro odvetu k největšímu česko-slovenskému hráči Oktagonu MMA.

Druhé měření sil nyní skutečně přichází a zajímavé bude sledovat, jak se oba bojovníci během více než čtyřleté cesty změnili. Terminátor si během svého výšlapu střihl třináct duelů, během nichž padl pouze jednou, a sice při ostře sledovaném Zápasu století proti Attilu Véghovi. Vémola by zcela jistě rád zapomněl i na loňský rok, ve kterém toužil obhájit titul šampiona střední divize, kvůli nesplnění váhového limitu před soubojem s Milanem Ďatelinkou ale o opasek přišel. A aby toho nebylo málo, tak přišla půlroční nucená pauza kvůli rozsáhlému zranění ruky, které Terminátora málem poslalo do sportovního důchodu.

Jak ale Vémola sám často říká, stačí vyměnit součástky a jede se dál. Sedmatřicetiletý populární zápasník po svém návratu do klece dokázal během dvou duelů získat titul polotěžké divize a nyní si říká o vizitku dvojnásobného šampiona. Tváří v tvář se mu ale podruhé v kariéře postaví neméně zkušený Patrik Kincl, který si hned při prvním duelu v organizaci Oktagon MMA zajistil mistrovský pás střední divize, jenž ještě nedávno náležel právě Vémolovi.

Inspektor, jak se Kinclovi přezdívá, navíc dokázal královský trůn v zářijové bitvě s Alexem Lohorém stylově uhájit a v prosinci bude čelit druhému nájezdníkovi. Třiatřicetiletý rodák z Hradce Králové tak má jedinečnou příležitost napravit zaváhání z doby před čtyřmi lety, a zároveň ukázat, že od té doby ušel obrovský kus cesty. Důkazem budiž titulová šance v největší polské organizaci KSW, kde změřil síly s obávaným Chorvatem Robertem Soldičem.

Velká paráda v podání Patrika Kincla. Sestřelil Francouze Lohorého a obhájil titulVideo: Sport.cz

Ještě před necelými čtrnácti dny to přitom na odvetu s Vémolou příliš nevypadalo. Kincl se soustředil pouze jen na titulovou obhajobu s již zmíněným Lohorém a lidé nebyli příliš moudřejší ani po samotném duelu. S odstupem několika dnů přesto druhé měření sil začalo nabírat reálnějších obrysů. Kolotoč spekulací se navíc pořádně roztočil příspěvkem organizace Oktagon MMA na sociálních sítích, ve kterém stálo jediné slovo - zúčtování. Na den zúčtování tedy skutečně dojde.

Reklama