Hlavní obsah

Konec v bolestech! Hlavní tahák skončil nešťastně, do akce museli i lékaři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně nešťastný konec zápasu nabídl hlavní tahák turnaje UFC: Fight Night mezi Brianem Ortegou a Yairem Rodriguezem. Duel vypsaný na pět kol se nedočkal konce ani první pětiminutovky. V jejím závěru si totiž prvně jmenovaný nešťastným způsobem vykloubil rameno a v bolestech ulehl na záda. Do klece za ním okamžitě přispěchali doktoři, přílišné oslavy vítězství neprojevoval ani rival Rodriguez.

Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports

Brian Ortega si v souboji proti Yairu Rodriguezovi vykloubil rameno.

Článek

V hlavním duelu UFC: Fight Night na Long Islandu šlo opravdu o hodně. V kleci na sebe narazila dvojka a trojka pérové váhy. Vítěz souboje mezi Brianem Ortegou a Yairem Rodriguezem by se tak výrazně přiblížil k titulové šanci, což se pochopitelně neodmítá. A jelikož se jednalo o zlatý hřeb celého galavečera, tak se diváci mohli dočkat až pětikolové bitvy. Nakonec ale nebyla potřeba ani jedna celá pětiminutovka.

Hned v prvních vteřinkách to oba bojovníci rozjeli a rychlými kombinacemi sázeli nekompromisní pěsti do obličejů. To pociťovala především Rodriguezova tvář, která se po chvíli lehce prolila krví. Po divokém úvodu se přešlo do zhruba čtyřiminutového klinče, který se nejprve odehrával ve středu oktagonu, načež oba rivalové změřili síly také u pletiva.

V úvodu páté minuty se Ortegovi povedlo krkolomným strhem hodit soupeře na zem, což mu ale paradoxně spíš uškodilo. Rodriguez si totiž dokázal najít pozici pro armbar, který ačkoliv nedržel nikterak pevně, přesto přinesl konec zápasu. Jednatřicetiletý Ortega si při pokusu o vytažení ruky ze sevření vykloubil rameno a sám hned věděl, že je něco v nepořádku.

Rodák z Kalifornie v bolestech ulehl na záda, na pomoc mu během chvíle přispěchali lékaři. Zdravotní stav svého soupeře zkontroloval také Rodriguez, který posléze vyrazil slavit. Žádné bujaré oslavy se nekonaly, nešťastný konec zápasu totiž poznamenal také vítěze duelu. Závěrečné vyhlášení se neobešlo bez účásti zraněného Ortegy, který ještě v přátelské náladě prohodil pár slov s rivalem.

„Pokoušel jsem se o armbar a ve chvíli, kdy jsem se dostával do lepší pozice, tak on začal tahat ruku ven. V té době se divně zatvářil, věděl jsem, že se něco stalo," líčil po zápase Rodriguez. „Přestal bojovat, otočil se na záda a chytil za rameno. Uvědomil jsem si, že se něco děje, tak jsem už nebojoval dál. Zeptal jsem se ho: hej, co se děje? Řekl mi na to: moje rameno, moje rameno," pokračoval mexický zápasník, který by měl v nadcházejícím duelu zabojovat o titul s šampionem Alexandrem Volkanovskim.

Poražený Ortega neskrýval zklamání. „Jsem naštvaný. Před zraněním mi to šlo, každou minutu jsem vyhrál. Držel jsem se našeho plánu," vysvětluje. „Když mi sevřel ruku, tak se mi vykloubilo rameno. Zvláštní nehoda, je to celé na ho*no. Obětoval jsem zápasu naprosto všechno," pokračoval poražený zápasu, kterého v nejbližší době čeká rozsáhlá lékařská prohlídka.

„Jdu na magnetickou rezonanci, kde se uvidí, jak na tom budu. Modlím se, abych nemusel na operaci. Mám za sebou dvě operace ramena, nechci jít znovu pod nůž," věří dvojka pérové váhy. „Až budu zdravý, tak si pro to půjdu zpátky," dodal.

Reklama

Související témata: