Hlavní obsah

Kontroverzní porážka minulostí. UFC bojovnice Pudilová má novou výzvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak přeci jen to letos ještě jednou vyjde. Česká bojovnice MMA Lucie Pudilová se znovu vrátí do bojiště slavné organizace UFC, pod níž 18. listopadu v Las Vegas nastoupí do bitvy s argentinskou rivalkou Ailin Pérezovou. Osmadvacetiletá rodačka z Buenos Aires má mezi elitou nerozhodnou bilanci jedné výhry a jedné porážky.

Foto: Profimedia.cz

Česká UFC bojovnice Lucie Pudilová (vpravo).

Článek

Dlouho se spekulovalo, zda to devětadvacetiletá příbramská střela Pudilová letos v kleci ještě jednou stihne. Nakonec slovo dalo slovo a je podepsán nový souboj, který se uskuteční 18. listopadu. Proti o rok mladší Argentince Pérezové by však česká bojovnice měla být výraznou favoritkou.

Pro Pudilovou se totiž bude dohromady jednat již o desátý duel v UFC. Do zápasnické „Ligy mistrů“ se přitom vrátila teprve loni, přičemž v roce 2020 byla po čtyřech porážkách v řadě vyhozena a následně po úspěšném působení v Oktagonu MMA se mezi elitu vrátila. Po comebacku má bilanci jedné výhry a jedné porážky (celkově v UFC 3-6).

Poslední nezdar ale bolel ještě značnou dobu poté. Dubnový souboj s panamskou bojovnicí Joselyne Edwardsovou totiž přinesl kontroverzní porážku na body a tento překvapivý výsledek zaskočil snad všechny přítomné. Horlivě o tom debatovali i odborníci ze světa bojových sportů a jen nevěřícně zírali, kde na to bodoví sudí přišli…

„Tomuto sportu obětuju fakt hodně, celý život. Když dojde k něčemu takovému, tak to není správné. Není to fér. Investovala jsem tomu kupu času. Prostě všechno. A pak to člověku seberou. Zřejmě to byli fakt nezkušení rozhodčí, jinak si to nedovedu vysvětlit,“ smutnila Pudilová několik dnů po zápase v rozhovoru pro Sport.cz a rozebrala například i pozápasový okamžik, kdy na ni soupeřka ukázala prostředníček.

Nyní ale načerpala nové síly a s ještě větším odhodláním vyráží vstříc nové výzvě, ke které dojde v oblíbeném Las Vegas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.