Hlavní obsah

Las Vegas klepe na dveře! Česká smečka si poletí pro smlouvu v UFC. Co všechno ji čeká?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výlet do Vegas, jehož cílem bude získat dva kontrakty v UFC. Přesně s takovým plánem v neděli 21. srpna odletí česká dvojice MMA zápasníků Matěj Peňáz a Tereza Bledá do Spojených států amerických. „Odlétáme všichni najednou. Kvůli časovému posunu jsme se rozhodli, že poletíme 9 dnů před Matějovým zápasem,“ vysvětluje další člen posádky trenér André Reinders, jehož svěřenci se představí na dvou po sobě jdoucích turnajích show Dana White's Contender Series. Více už v našem videu.

Boj o smlouvu s UFC se blíží. Uspějí Matěj Peňáz a Tereza Bledá v Las Vegas? Video: Sport.cz

 
Článek

Další dva čeští zástupci v nejprestižnější bojové organizaci světa? Brzo tomu tak může být. O smlouvu v UFC totiž zabojuje české duo Matěj Peňáz – Tereza Bledá, které se představí v populární show Dana White's Contender Series, kde zápasům přihlíží i ten nejpovolanější - prezident UFC Dana White. Jako první půjde do akce vytáhlý ranař (30. srpna), o týden později (6. září) ho napodobí také parťačka z gymu.

„Původně dokonce měla Tereza zápasit s Matějem na jednom galavečeru, ale původní soupeřka to odřekla, zápas je tedy o týden později," vysvětluje trenér Reinders. „Odlétáme tedy všichni najednou. Kvůli časovému posunu jsme se rozhodli, že poletíme 9 dnů před Matějovým zápasem," líčí úspěšný trenér logistické posuny, které se odehrají v neděli 21. srpna.

Jak si říct o pozvánku na draft UFC? Byli jsme hodně otravní a zabralo to, prozrazuje Tereza BledáVideo: Sport.cz

„Letí velká skupina. Trenéři André Reinders a Jan Stach, pak Terka Bledá a její přítel a moje přítelkyně. Budou s námi i sponzoři," hlásí talentovaný Peňáz, jehož nedávné zranění ruky je v pořádku. „Šlo o zápěstní kůstky, když jsem se připravoval na box a jen jsem boxoval, tak to ruka úplně nezvládla," popisuje nedávné trable.

Pro mladé české svěřence ale nepůjde o první zkušenost s výletem do Vegas. Oba se totiž nedávno zúčastnili i povinného focení a točení pro Contender Series. „Byla jsem na dva dny na natáčení. Překvapilo mě, jak byli v UFC Apexu připravení na rozhovory, jak měli nastudované vše, co jsem kdy dělala a jaké mám výsledky," překvapilo Bledou. „Vegas je podle mě město všeho a ničeho. Aspoň vím, do čeho letím a nebudu překvapený," líčí první zkušenosti s Amerikou i Peňáz.

Velké vedro, časový posun, ale taký dlouhé let. Nejen s tím si česká výprava bude muset poradit. „Létání se mi nelíbí, když jsou turbulence, tak se držím sedadla, div ho neutrhnu," říká s úsměvem Bledá, které bude psychické pohodlí nejen během náročného letu dodávat její přítel.

O výhře Matěje Peňáze poprvé rozhodly až body. Soupeř ho provokoval gestyVideo: Sport.cz

A co všechno nesmí v zavazadlech chybět? „Nic speciálního si brát nebudeme," shodují se oba zápasníci. „Spíš se obávám, aby se mi vše vešlo do jednoho kufru. Mám s sebou rukavice, oblečení a podobně," popisuje své složení zavazadla Bledá.

Několikatýdenní výlet v USA má jasný záměr, a sice vybojovat dva kontrakty do UFC. „Jsou opravdu dobře připravení. Ukážou, že české MMA ušlo velký kus cesty a do UFC se dostanou oba. Jsem přesvědčený o tom, že jsou připraveni nejlépe, jak mohou být," srší odhodláním trenér Reinders.

Zatímco Peňáz změří síly s Američanem Sedriquesem Dumasem, jenž vyznává podobný bojový styl a je bez porážky, naopak na Bledou čeká zkušená Brazilka Nayara Maia, jejíž kariéra profesionální zápasnice zatím čítá osm vítězství.

Reklama

Související témata: