Hlavní obsah

Legenda České republiky padla, píše se v zahraničí o Vémolově drtivé porážce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna strana slaví i se slzami v očích, ta druhá naopak zažila těžké KO a jednu z nejhorších porážek kariéry. Senzační triumf slovenského bijce Samuela „Piráta“ Krištofiče nad favorizovaným Karlosem Vémolou v rámci pražského galavečera Oktagon 51 vesele rozebírají i přední zahraniční servery. Nejčastěji se pochopitelně rozebírá koncovka duelu, v níž Terminátor skončil v bezvědomí na podlaze klece.

Karlos Vémola padl. Samuel Pirát Krištofič ho v prvním kole zneškodnil ukázkovým KO.Video: OKTAGON TV

 
Článek

„Veterán UFC Karlos Vémola během své kariéry zaznamenal několik porážek v prvním kole, ale tentokrát čelil brutálnímu ukončení, byť byl před duelem velký favorit,“ píše uznávaný server specializující se na bojové sporty MMA Junkie. „Přišla zničující kombinace dvou úderů, která Vémolu zmrazila a zničila,“ stojí v článku.

Klíčovým faktorem pro Vémolův nečekaný pád bylo nezvyklé dlouhé přestřelování v postoji. Takový obrázek boje snad nikdo nečekal. „Přišla krátká levá a tvrdá pravá a Vémolovi zhasla světla, což způsobilo konec v čase 1:48 prvního kola. Krištofič okamžitě poznal, že soupeř skončil a nepokoušel se o další údery. Velké vítězství pro slovenskou stranu, Krištofič přitom vstupoval do zápasu jako sázkový outsider v poměru 4:1,“ pokračuje se.

Nádherné KO, chválí Attila Végh Piráta za vítězství nad Karlosem Vémolou. Co jeho červnová odveta s Terminátorem? Video: Sport.cz

„Brutální KO v prvním kole za méně než dvě minuty, a to navzdory tomu, že Krištofič byl velkým outsiderem. Předvedl perfektní kombinaci, díky níž Vémolu srazil na zem,“ uvádí prestižní server MMA Fighting a zmiňuje novinku organizace Oktagon MMA, která právě turnajem v pražské O2 areně spustila otevřené bodování. To však 34letý Krištofič i díky svižnému tempu nepotřeboval.

Zmiňuje se i Vémolův zdravotní stav. Terminátor totiž skončil po pádu na zem v bezvědomí, následně ho kontrolovali zdravotníci. „Hvězda MMA Karlos Vémola potřebovala lékařskou pomoc po brutálním knokautu. Legenda České republiky se složila, narazila na zem, kde ji od dalšího poškození ochránil rozhodčí,“ zmiňuje server The Sun. „Vémola, který žije se žraloky, lvy a krokodýly doma se svou Playboy manželkou Lelou potřeboval lékařskou pomoc.“

A zatímco si Krištofič připsal již 17. vítězství v kariéře a minimálně v paměti smazal předchozí dvě porážky, naopak Vémola v letošním roce padl již podruhé. Po drtivém bodovém nezdaru proti Patriku Kinclovi tak musí skousnout další citelný zásah. „Vítězství výrazně posílilo Krištofičovu pozici ve střední váze a připravilo půdu pro další slibné příležitosti v jeho kariéře,“ uvádí server BVM Sports.

Karlos je legenda, o to víc vítězství chutná, těší Piráta Krištofiče. Dřel jsem a věděl, že když budu dělat to, co při trénincích, budu úspěšný.Video: Sport.cz

Poukazuje se i na Terminátorovu minulost, v níž se jako historicky první Čech probojoval až do nejprestižnější bojové ligy světa UFC. „Navzdory tomu, že tento boj prohrál, se Vémola od svého odchodu z UFC v roce 2013 těší velkému úspěchu s rekordem 27 výher a 4 proher. Pro Krištofiče je to naopak první triumf od loňského října, kdy v rámci turnaje Oktagon 36 porazil na body Zdeňka Polívku.“

Reklama