Hlavní obsah

McGregor zaznamenal další pokles! Český bijec Dvořák si polepšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než rok nezápasil, což si pochopitelně vyžádalo svou daň. Milovaný i nenáviděný zápasník Conor McGregor vypadl z nejlepší desítky zápasníků lehké váhy organizace UFC. Comeback irského bijce zpět do klece se navíc protahuje. Podle posledních informací by se ho diváci mohli dočkat až v příštím roce. Pohyb žebříčky nejprestižnější bojové organizace se týkal také Čecha Davida Dvořáka.

Foto: UFC

Conor McGregor vyhlíží návrat do klece.

Článek

V minulosti na sebe upozorňoval výkony v kleci, nyní na sebe strhává pozornost skrze sociální sítě, kde si vyměňuje názory s celou řadou potenciálních soupeřů. Kontroverzní zápasník Conor McGregor se kvůli své více než roční zápasové nečinnosti musel smířit s tím, že vypadl z žebříčku deseti nejlepších zápasníků lehké váhy organizace UFC. Slavnému Irovi nyní náleží až dvanáctá pozice (pokles o čtyři příčky), za což může i fakt, že v lehké váze naposledy zvítězil v roce 2016.

A pád by v nejbližších měsících mohl pokračovat. McGregor by se totiž podle posledních slov šéfa organizace UFC Dany Whitea mohl v kleci znovu objevit na konci letošního nebo až začátkem příštího roku. Rekonvalescence zlomené nohy sice pokračuje, avšak nedaří se podle představ. „Conor se chce vrátit koncem tohoto roku, případně začátkem příštího," řekl White v Jim Rome Show.

„Když mluvím s Conorem, tak na něm vidím touhu bojovat. Dostává nejrůznější nabídky na filmové role a podobné věci, které by klidně mohl dělat, a vydělat si tak balík peněz. Nic z toho ale dělat nechce. Chce zápasit. Boj je to, v čem se vidí," pokračoval šéf nejprestižnější bojové organizace.

Otázkou zůstává, do jaké váhové kategorie se třiatřicetiletý Ir vrátí. Jeho bývalý týmový kolega Paddy Holohan by ho nejraději viděl ve veltrové váze (170 liber), což by pro McGregora znamenalo možnost stát se historicky prvním zápasníkem, který by získal titul ve třech různých váhách. „Jestli je tu někdo, kdo to dokáže, tak je to McGregor," řekl Holohan.

Nejnovější aktualizace žebříčků UFC se týká také českého bijce Davida Dvořáka. Ten si ve své muší váze polepšil o jedno místo, aktuálně mu náleží devátá pozice. Nejvýraznější posun zaznamenali Shavkat Rakhmonov (veltrová váha) a Mateusz Gamrot (lehká váha), kteří se posunuli o pět, respektive čtyři pozice.

Reklama

Související témata: