Hlavní obsah

Miliony za mlčení. McGregorova kauza graduje, objevila se i videa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krušné dny prožívá jeden z nejslavnějších bojovníků MMA Conor McGregor. Hvězdný Ir byl před několika dny obviněn ze sexuálního napadení ženy, kterou měl podle zahraničních serverů odvést na toaletu, kde k údajnému útoku mělo dojít. Ačkoliv hvězda organizace UFC tento čin popírá, jinak se podle právníka napadané ženy zachovala basketbalová soutěž NBA, na jejíž zápase mělo k incidentu dojít. Slavná liga údajně nabídla desítky tisíc dolarů za mlčení.

Foto: Rich Storry, Reuters

Bojovník MMA Conor McGregor v hledišti během utkání NBA mezi Miami Heat a Denverem Nuggets.

Článek

Ariel Mitchell, právník údajné oběti, uvedl, že se představitelé klubu Miami Heat a NBA snažili incident utajit. „NBA nám nabídla 100 000 dolarů (přibližně 2 miliony korun), abychom to utajili. Když se tahle zpráva dostala ven, nabídku stáhli," prozradil pro Daily Mail Mitchell, dle kterého se všechny zainteresované strany snažily situaci udržet pod pokličkou, než nakonec přeci jenom prosákly ven. Média tak měla žně...

Hlavní komunikační zaměstnanec NBA Mike Bass však popřel, že by údajné oběti byly nějaké peníze nabídnuty. „Toto tvrzení je kategoricky nepravdivé," zní v prohlášení.

Právník Mitchell však pokračoval a obvinil basketbalový klub Miami Heat i miamskou polici za špatné nacházení s následky údajného útoku. „Lidé z ochranky, kteří stáli opodál, když se to stalo, nebyli od McGregora, ale od klubu," pokračoval. „Rozhodli se postarat o celebritu, místo toho, aby ochránili mladou ženu v nesnázích," trápí Mitchella, který tvrdí, že městské policejní oddělení nebralo v potaz stížnost jeho klientky, když se útok pokoušela nahlásit.

„Nejprve šla na policejní stanici v místě, kde bydlí a tam jí řekli, aby šla na jinou stanici, kde se to stalo. To bylo první odmítnutí obětí sexuálního napadení. O půl hodiny jí vyvedl jiný důstojník z budovy. Řekl jí, aby si našla právníka, než podá trestní oznámení na policii. Upozorňoval jí na to, že pokud by to podala, dostalo by se to všude po internetu. Přesvědčilo jí to, aby s tím počkala," říká Mitchell.

Podle zahraničních serverů však žena nemá zájem situaci řešit u soudu. V úmyslu údajně má mít dohodu o finančním odškodnění ze strany McGregora, NBA i Miami Heat. Vyšetřování případu ale stále pokračuje, výsledek zatím není znám a ostatní strany se až do jeho skončení rozhodly mlčet.

A o jaký incident se vlastně jedná? Čtyřiatřicetiletý populární bojovník McGregor měl během 4. zápasu finále NBA mezi Miami a Denverem odvést neznámou ženu za přítomnosti ochranky na toaletu, kde se měl dopustit sexuálního napadení. Ženě se však povedlo vysmeknout a z místa, které celou dobu střežila ochranka, utekla. Podle výpovědí některých svědků měli lidé z ochranky sloužit jako izolace od přítele neznámé ženy a skutečnosti, která se děla na toaletách.

Později se na sociálních sítích začala raketově šířit také videa, ktera měla údajnému napadení předcházet. Na jednom z nich je McGregor zachycen ve společnosti jisté neznámé ženy, kterou si podle výše uvedených slov odvedl na toaletu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.