Hlavní obsah

Bojovník McGregor v dalších problémech. Čelí obvinění ze sexuálního napadení, policie už jedná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je sice už dva roky bez zápasu v kleci, přesto ví, jak na sebe upoutat pozornost. Kontroverzní bojovník MMA Conor McGregor si znovu zadělal na pořádný průšvih. Neznámá žena na něj podala obvinění ze sexuálního napadení, které se mělo uskutečnit na toaletách VIP prostor finálového basketbalového zápasu Miami proti Denveru. Případ je nyní v rukou policie, jenž případ vyšetřuje.

Foto: Rich Storry, Reuters

Bojovník MMA Conor McGregor v hledišti během utkání NBA mezi Miami Heat a Denverem Nuggets.

Článek

K incidentu mělo dojít během čtvrtého finálového duelu basketbalové NBA, tedy shodou okolností ve stejnou dobu, kdy se zápasník McGregor „proslavil" nevídaným knokautem maskota klubu Miami Heat Burnieho přímo na palubovce, po kterém měl být muž pod maskou podle několika zdrojů dokonce odvezen na ošetření do nemocnice. Jak ale jedna z neznámých žen tvrdí, čtyřiatřicetiletý bijec toho během večera měl stihnout daleko víc.

Podle serveru TMZ, který má k dispozici přepis výpovědi, byla neznámá žena odvedena za přítomnosti ochranky na toaletu, kde ji měl McGregor násilím políbit, poplivat a nutit k orálnímu sexu. Následně ženu přimáčkl ke stěně a měl se pokusit o pohlavní styk. Ženě se však povedlo vysmeknout, dostat ze sevření a utéct z místa, které měla po celou dobu střežit ochranka.

Žena následně šla na doporučení právního zástupce podat stížnost na policii, která se aktuálně incidentem zabývá. Později dokonce přinesla na policejní služebnu pytel s oblečením z téhož dne, což by mohlo sloužit jako důkazní prostředek pro případné DNA stopy. Právník ženy řekl serveru Dailymail, že na oblečení mají být McGregorovy sliny a preejakulát.

Irský bojovník však jakékoli obvinění ze znásilnění odmítá. „Je to nepravdivé. Pan McGregor se nenechá zastrašit," uvedla v prohlášení zápasníkova právní zástupkyně Barbara Llanesová. Podle některých zdrojů se irský bojovník měl pokusit i o anální znásilnění.

Situaci monitoruje také basketbalový klub Miami, který hostil již zmíněný finálový duel. „Jsme si vědomi obvinění a provádíme úplné vyšetřování. Do doby, než bude znám výsledek vyšetřování, se zdržíme dalšího komentáře," stojí v prohlášení klubu, který spolupracuje s NBA na shromažďování informací.

Podobně se vyjádřila také bojová organizace UFC, pod kterou McGregor zápasí. „Organizace bude nadále shromažďovat další podrobnosti týkající se incidentu. UFC umožní, aby se právní proces odehrál předtím, než učiní jakékoli další prohlášení."

Pro čtyřiatřicetiletého McGregora se ani zdaleka nejedná o první obvinění ze sexuálního napadení. V minulosti byl obviněn hned čtyřikrát. V roce 2020 dokonce strávil dva dny v cele předběžného zadržení, po osmi měsících však bylo vyšetřování ukončeno pro nedostatek důkazů. Nejnovější obvinění navíc přišlo den poté, co McGregor oznámil, že se snoubenkou Dee Devlin čekají čtvrtého potomka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.