Hlavní obsah

Na tiskovce létaly pěsti, jedna zasáhla i šéfa Oktagonu. Dobré dělo, usmívá se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně rušné chvíle nabídl závěr tiskové konference před sobotním galavečerem Oktagon 53 v německém Oberhausenu. Před zraky bojovníků, novinářů a promotérů se do sebe pustila rozžhavená chorvatsko-německá dvojice Ivica Trušček - Cihad Akipa, během jejichž fyzického konfliktu dokonce létaly pěsti. S těmi měl co dočinění i spoluzakladatel organizace Oktagon MMA Pavol Neruda, který jednu z ran schytal přímo do obličeje. „Bylo to dobré dělo,“ hodnotí úsměvem pro Sport.cz.

Foto: Oktagon MMA

Ivica Trušček (vlevo), spoluzakladatel organizace Oktagon MMA Pavol Neruda a Cihad Akipa během konfliktu.

Článek

Bezesporu nejvíc vyhrocená dvojice, u níž to gradovalo už během ranního oficiálního vážení, kdy Chorvat Trušček odmítl soupeři nahlédnout od očí. Ostrá atmosféra se poté přenesla i na večerní tiskovou konferenci, kde nejprve zvídaví novináři pokládali otázky, načež se k závěru přeslo k závěrečným staredownům, které se pořádně zvrtly.

Co uklidňovat bylo právě u zmíněné chorvatsko-německé dvojičky. Jen, co se k sobě přiblížili, tak Trušček ve vzteku soupeře objal kolem zad, což si vyžádalo okamžitou reakci. Nažhavený Akipa však odpověděl dost nekompromisně. Bezhlavě začal sázet jeden úder pěstí za druhým, než ho zpacifikovali přítomní lidé. Zasahovat museli i šéfové největší česko-slovenské bojové organizace - Ondřej Novotný a Pavol Neruda.

„Cítil si tu ránu? Cítils to?“ ptal se německý bojovník Akipa rivala, který byl odveden na opačnou stranu místnosti. „To máš za to, že lajkuješ komenty, které urážely mou matku. Dávej si pozor! Až do vážení jsem bral tenhle zápas sportovně. Když však začal urážet mou mámu, tak mě to fakt naštvalo. Zničím tě,“ volal rozzlobeně.

Následná slovní přestřelka se nesla vzduchem ještě několik dalších desítek vteřin, až poté se mohlo pokračovat. Nutno připomenout, že Akipovy rány zamířily nejen do soupeřových brýlí, ale také do tváře spoluzakladatele organizace Oktagon MMA Pavola Nerudy, který se oba kohouty, stejně jako další pohotoví lidi, snažil od sebe vší silou odtrhnout.

„Bylo to dobré dělo, jazykem jsem si kontroloval, zda se mi nehýbou zuby. Ale trefil to fakt super, chytil jsem to dobře,“ usmívá se. „Ale v pohodě, všechno je dobrý. Ještě teď (pátek půlnoc) to trochu cítím, ale není to naštěstí nic vážného. Kdyby v tom úhlu trefil třeba nos, tak by to bylo horší. Naštěstí to dopadlo dobře,“ ulevilo se slovenskému promotérovi.

Turnaj Oktagon 53 v německém Oberhausenu startuje již v sobotu 10. února od 18:00. Jedním z nejsledovanějších duelů tak bezpochyby bude právě střet Němce Akipy s Chorvatem Truščekem, v jehož podání půjde již o 82. profesionální duel kariéry (bilance 42-39). Do akce půjde také pětičlenné české komando ve složení Jan Malach, Miroslav Brož, Jakub Batfalský, Jan Fajk a Jaroslav Pokorný.

Reklama

Související témata: