Hlavní obsah

Napětí stoupá. Procházka tváří v tvář soupeři, zaťaté pěsti připraveny k boji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Galavečer UFC 295 v New Yorku se nezadržitelně blíží. Aktéři obou titulových duelů ve čtvrtečních večerních hodinách místního času vystoupili na tiskové konferenci, načež na jejím závěru vůbec poprvé stanuli tváři v tvář. Staredown se týkal také hlavního zápasu o pás polotěžké váhy mezi Jiřím Procházkou a Brazilcem Alexem Pereirou. Pěsti se držely dole, do akce půjdou až 11. listopadu.

Foto: UFC

Staredown mezi Jiřím Procházkou a Alexem Pereirou.

Článek

New York (od našeho zpravodaje) - Ačkoli bojovníci odpovídali na dotazy novinářů už ve středu, ihned následující den byla pro změnu v slavné Madison Square Garden, kde se galavečer bude konat, oficiální předturnajová tiskové konference, které se zúčastnili aktéři boje o prozatímní titul v těžké váze Rus Sergej Pavlovič a Angličan Tom Aspinall. Chybět nemohla ani druhá dvojice usilující o pás, a sice Jiří Procházka s Brazilcem Alexem Pereirou.

Jednatřicetiletý český samuraj například čelil dotazu, zda nelituje, že téměř přesně před rokem vinou zranění uvolnil získaný titul proti Brazilci Gloveru Teixeirovi. „Byla to správná volba, show musí pokračovat. Divize musí stále růst, aby se ukázalo, kdo je ten nejlepší. Tomuto člověku pak budu čelit já,“ odpověděl upřímně formálně oblečen Procházka.

Čtvrtý zápas (bilance 3-0) v slavné UFC, počtvrté na jiném místě. „Na jednu stranu to beru to jako další boj na jiném místě s jiným soupeřem. Nic jiného. Když se ale podívám opačně, tak je to hlavní zápas v New Yorku v Madison Square Garden se skvělým soupeřem, za což jsem rád,“ vysekl rodák z vesnice u Brna soupeři poklonu.

Padla řeč i na již zmíněný poslední duel proti Teixeirovi, po kterém si Procházka často vyčítal, že nepovedl ani zdaleka stoprocentní výkon. Teď hodlá vše napravit. „Pro mě to není jen o dokonalosti, ale o tom vydat ze sebe maximum. Chci jako pokaždé ukázat svůj nejlepší výkon. Teď jsem měl více než rok přemýšlení o svém stylu, výkonu v kleci a o tom, co chci a nechci dělat. Teď už tam jen půjdu pro vítězství,“ věří si bývalý šampion polotěžké divize.

Novinářům neunikl ani téměř měsíc trvající mediální klid v táboře českého bojovníka, příprava tak zůstala za zavřenými dveřmi. „Když jsem začal s MMA, bylo v mojí hlavě a v mých vizualizacích, že bych mohl ovládnout UFC. Chci poděkovat všem fanouškům z České republiky, speciálně mému týmu a všem lidem, kteří stojí za mnou. Jdeme pro to! Vítězství!“ řekl svou tradiční větu.

Bezprostředně po dotazech se přešlo k očekávaným staredownům, navíc vůbec poprvé před zápasy. Přítomní fotografové a kameramani nejprve zabrali dvojici Pavlovič - Aspinall, načež se pozornost upínala na Jiřího Procházku, který se zaťatými pěstmi, stejně jako jeho sok, nahlédl do soupeřova očí. Soustředěné pohledy posléze vystřídalo potřesení rukou.

Během pátečního rána newyorského času se všichni aktéři galavečeru UFC 295 postaví na váhu, načež ve večerních hodinách bude na programu veřejné vážení, kam budou moci zavítat i fanoušci. Ani tady nebudou chybět očekávané staredowny.

Reklama