Hlavní obsah

Napětí vrcholí. Ruský bijec se opřel do Muradova: Je to průměrný zápasník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drží neporazitelnost a před blížícím se soubojem (neděle 4. února SEČ) s uzbeckým bojovníkem Machmudem Muradovem na turnaji UFC Fight Night 235 v americkém Las Vegas pochopitelně hýří sebevědomím. „Machmud? Průměrný zápasník, bojoval jsem s lepšími,“ hodnotí svého nadcházejícího soupeře ruský bijec Aliaskhab Khizriev, na nějž se scéna dívá jako na velkého favorita duelu. Nulu v kolonce porážek ovšem bere jako velkou zodpovědnost.

Foto: Profimedia.cz

Uzbecký bojovník Machmud Muradov půjde znovu do boje

Článek

Vizitka neporazitelnosti nepřísluší každému, Rus Khizriev ovšem od roku 2014 marně hledá přemožitele. Před třemi lety úspěšně zvládl boj o smlouvu s UFC, načež o rok později zažil úspěšnou premiéru proti krajanovi Denisi Tiuliulinovi. „To, že jsem ještě neprohrál, znamená velkou zodpovědnost. Všichni se na to ohlížejí, všichni mě chtějí sejmout. Mým hlavním úkolem ale je jít do klece a zvítězit,“ říká rodák z Rostova pro Meta MMA.

Na druhé straně klece bude stát mnohem zkušenější Uzbek Muradov, na nějž čeká již sedmý boj v UFC. Sázkové kanceláře přesto favorizují ruského střelce. „Je to průměrný zápasník, už jsem nastoupil proti silnějším bojovníkům, než je on. Má něco z wrestlingu a postoj, ale víc k němu nemám co říct,“ hodnotí skromně Khizriev, který uspěl hned čtrnáctkrát (devětkrát před limitem) v řadě. Za poslední rok ale zvládl jediný souboj, zrušily se mu totiž hned čtyři v řadě.

„Měl jsem zdravotní problémy, potřeboval jsem se uzdravit. Vyskytly se i nějaké komplikace s domlouváním zápasů, plus do toho vstoupil covid, kvůli němuž se mi také zrušilo několik duelů. Před jedním ze zápasů mi praskla lícní kost, byl jsem mimo. Bylo to těžké období, spousta problémů. Čas utíkal hrozně rychle,“ je rád Khizriev, že se konečně může vrátit do bojiště.

„Každý bojovník je jiný na tréninku a následně v zápase. Společně s trenéry jsme se dívali na jeho poslední dva duely a zjišťovali různé věci. Ve finále to ale nemá smysl, protože MMA dnes postupuje hodně rychle a každý bojovník už je na jiné úrovni. Nikdo nestojí dva roky na stejném místě nebo úrovni. Uvidíme, jakou kvalitu ukáže v sobotu,“ usmívá se Muradov pro RB Sports.

Khizriev podruhé za sebou svede boj s rusky mluvícím soupeřem. „Nezáleží, s kým budu bojovat. Je to nejlepší liga na celém světě, kde se shromažďují jen ti nejlepší. Je to jiná úroveň. Pro mě to není žádný problém. Koho mi dají, s tím budu bojovat,“ přemýšlí. Souhlasí s ním také Muradov. „Je to sport. Beru to, jak to je. Musíme si vážit toho, že jsme na nejlepším místě na světě, a nemůžeme si vybírat.“

Ruská mašina se považuje za nejlepšího bojovníka ve střední divizi. „Samozřejmě, že to jsem já, jen jsem měl neustále nějaké problémy a můj zdravotní stav mi to nedovolil ukázat naplno. Teď je vše v pořádku. Obecně v této váhové kategorii nevidím žádné zvlášť silné zápasníky, snad kromě Khamzata Chimaeva, který přešel do střední váhy. Jinak tu není nikdo, kdo by nějak extra vynikal,“ myslí si.

Souboj Muradova s Khizrievem se nachází na hlavní kartě turnaje UFC Fight Night 235 v Las Vegas, do akce půjde jako druhý v pořadí (4. února asi v 1:30 SEČ). Živě jej vysílá také stanice Premier Sport 3.

Reklama

Související témata: