Hlavní obsah

Pan nenáviděný je zpět, fanoušci kroutí hlavou. Nesnáší ho celá Česká republika, ví organizace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadalo to na konečnou, jenomže je všechno jinak. Kontroverzní britský bijec, který naposledy „proslul“ nepochopitelným napadením českého veterána Jaroslava Pokorného před loňským turnajem Oktagon 48 v Manchesteru, kvůli čemuž se nakonec samotný zápas zrušil, přece jenom bude i nadále hájit barvy největší česko-slovenské organizace. „Nebylo to jednoduché rozhodnutí, dlouho jsme o tom přemýšleli,“ přiznává šéf Oktagonu MMA Ondřej Novotný. Nepochopení ze zvratu naopak neskrývá již zmíněný Pokorný.

Foto: Oktagon MMA

Shem Rock (vpravo) se 20. dubna znovu představí v Oktagonu.

Článek

Těžko byste na česko-slovenské bojové scéně našli za poslední rok kontroverznější osobu, než kterou je Brit Shem Rock, jehož životní příběh fascinoval snad každého. V minulosti se totiž neustále rval na ulici, prodával drogy a dlouhé roky byl na útěku před policií, než si přece jenom trest odseděl za mřížemi. I proto se očekávalo, že 30letý rodák z Liverpoolu bude chtít v Oktagonu MMA platit za znovuzrozeného bijce, jehož táhne především boj v kleci. Jenomže…

Rock se hodně rychle dostal pod kůži nejen českým bojovníkům. Před loňským turnajem na pražské Štvanici například málem židlí napadl Vladimíra Lengála, načež se o několik týdnů později nejprve slovně, poté i fyzicky pustil do jiného Čecha, Jaroslava Pokorného. Tehdejší konfrontace den před turnajem Oktagon 48 v Manchesteru nakonec zápas zcela zrušila (k Rockově nepochopení), neboť jeden z úderů znamenal pro Pokorného zdravotní problémy neslučující se s bojem v kleci.

Na britského štváče se rázem valila jedna kritika za druhou. Mnozí požadovali trest či dokonce vyhození z organizace, přičemž k tomuto účelu byla zřízena i petice. A byť to následně vypadalo na samovolný odchod z Oktagonu MMA, kde Rock svedl dva duely, nakonec obě strany našly společnou řeč, což znovu vyvolalo bouřlivou diskusi.

„Shem Rock je zpět? To je opravdu neuvěřitelné. Frajer mě na vážení zraní a já za to dostanu pár drobných. Pak se naplánuje pokus číslo dva do O2 areny, ale dva týdny před akcí řekne, že jde do jiné organizace, takže se zápas zruší. Tím pádem další minus v přípravě,“ mrzelo na sociálních sítích osmatřicetiletého Pokorného, který byl nějakou dobu zdravotně indisponován.

Rock je aktuálně jednou z hlavních tváří turnaje Oktagon 56 v Birminghamu, k němuž dojde 20. dubna. „Nebylo to tak jednoduché, jak jsme si představovali,“ přiznal Ondřej Novotný po víkendovém turnaji v Newcastlu, kam si cestu našly přibližně tři tisíce fanoušků. „Má nového manažera, s ním to také není jednoduché. Je to tvrďák, to dobře víte. Nakonec jsme se dohodli, protože chceme Shema i tu jeho energii, kterou přináší,“ je rád jeden ze zakladatelů organizace.

Shem Rock zranil při staredownu Jaroslava Pokorného. Nejvyostřenější zápas turnaje Oktagon 48 v Manchesteru byl zrušen. Video: OKTAGON MMA

„Věříme, že s ním bude hodně zábavy, proto jsme to udělali. Celá Česká republika ho nenávidí a teď je naštvaná i na nás, když jsme ho znovu podepsali, což je v pořádku. Jsme rádi, když jsme nenáviděni a zároveň milováni. Bude hodně srandy,“ přemítá Novotný a naznačuje, že by se mohl objevit i na některém z turnajů v Česku. „Určitě ho přivezeme do Česka. Ne na první zápas, ten bude v Birminghamu, ale pak si to bude muset vyžrat.“

Znovu se tak nabízí možnost realizace souboje s již zmíněným Pokorným, tentokráte pravděpodobně na českém území. Rovněž nebude překvapením značný pískot diváků při nástupu britského bojovníka směrem ke kleci, na což je koneckonců zvyklý z loňského července, kdy před zraky českých příznivců nastupoval na souboj s domácím bijcem Janem Malachem. Rock tehdy vyhrál za necelé dvě minuty boje a ukazováčkem u pusy umlčel publikum.

Reklama

Související témata: