Hlavní obsah

Náročný boj. Těžká váha z Česka si sáhla na dno, triumf ale nepřišel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý duel pod křídly evropského giganta končí neúspěchem. Český bojovník Viktor Pešta na turnaji KSW 89 v polských Gliwicích nestačil na ostříleného Poláka Szymona Bajora, jemuž podlehl těsně na body. Z pohledu historicky druhého Čecha v UFC se jedná o značný pád na cestě za titulovou šancí.

Foto: KSW

Szymon Bajor (vlevo) a Viktor Pešta na turnaji KSW 89

Článek

Před zápasem se přitom vědělo, že na znovuzrozeného Peštu, který se na evropskou scénu vrátil teprve nedávno, nečeká nic jednoduchého. Vždyť v kleci měřil síly s postrachem těžké váhy, který navíc představoval stupínek na cestě za titulovou šancí. Předpoklady náročné bitvy se z pohledu českého bojovníka navíc potvrdily do puntíku.

Pešta měl zpočátku velký problém se soupeřovou zadní rukou. Ta hned několikrát přesně orazítkovala bradu, 33letý Čech tak musel vsadit na osvědčený recept. Cestičku za vítězstvím hledal na zemi, kde se prokázala Polákova houževnatost, díky níž se postavil zpět na nohy a v závěru kola po dalších tvrdých granátech se sám ocitl na podlaze klece ve výhodnější pozici.

Foto: KSW

Szymon Bajor (vlevo) a Viktor Pešta na turnaji KSW 89

Fyzický fond rychle mizel. Bylo to znát především na Peštovi, který ztěžka dýchal, a bylo evidentní, že mu boj v postoji rozhodně nechutná. Vítanou změnou byl opětovný přechod zpět na podlahu klece, kde byly příbramskému rodákovi před duelem dávány největší šance k triumfu. Bajor byl znovu připraven. Situaci několikrát otočil a vyčerpanému soupeři bral zbytky sil i usilovným tlačením na zem.

Ani v poslední pětiminutovce se taktika nijak neměnila. Pešta jasné instrukce slyšel i během přestávky od svých trenérů, cesta proto byla jasná – držet souboj na zemi. Napjatí diváci tak znovu sledovali spletitý boj, který bojovníky několikrát přiměl ulehnout pod tíhou soupeře na záda. Pešta ale mlel z posledního. Bajor navíc závěrečným nátlakem překlápěl misky vah vyrovnaného souboje na vlastní stranu, těsné to totiž bylo i z pohledu bodování sudích.

35letý polský střelec přesvědčil o svém triumfu hned dva rozhodčí, což mu stačilo k nejtěsnějšímu možnému vítězství. Pešta, který i během závěrečného vyhlašování lapal po dechu, naopak rozhozením rukou dal najevo mírnou frustraci. Je to totiž velká rána na cestě za vytouženým titulem v těžké váze, k němuž nastavil svou mysl.

Foto: KSW

Radost propukla na polské straně

Jeden z nejlepších českých bojovníků tak v polské organizaci KSW upravil bilanci na 1 výhru a 1 porážku. Byť byl před duelem v pozici žebříčkové pětky těžké váhy, je možné, že se jeho postavení po tomto duelu o něco změní.

Reklama

Související témata: