Hlavní obsah

Návrat jako hrom! Vémola přejel soupeře a po více než roce slaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlos Vémola zažil vítězný návrat do klece. Zápasník přezdívaný Terminátor si na turnaji OKTAGON 33 v německém Frankfurtu dokázal poradit s polským tvrďákem Michalem Pasternakem, kterého již po necelých čtyřech minutách ukončil na arm triangle choke. Vémola si tak připsal první MMA výhru v letošním roce.

Chyběly vám takedowny? Terminátor je zpět! Karlos Vémola nedal Pasternakovi šanciVideo: Oktagon TV

 
Článek

Naposledy se v kleci představil v březnu loňského roku, po dlouhých zdravotních patálií se ovšem dokázal vrátit. Karlos Vémola se po nezvykle dlouhé pauze představil na turnaji OKTAGON 33, kde v polotěžké váze změřil síly s polským tvrďákem Michalem Pasternakem, držitelem černého pásu z brazilského jiu-jitsu. Souboj dvou stejných stylů budil pozornost, přesto netrval moc dlouho.

V úvodních vteřinách se sice oba zápasníci prověřili v postoji, poté se ale přešlo na zem. Vémola klasickým takedownem hodil soupeře k podlaze klece a více než tři minuty ho držel pod sebou. Terminátor dokonce dokázal přelézt do plného mountu, z něj však nebezpečí nehrozilo. Poté ale ze zdánlivě nevinné pozice dokázal najít prostor k arm-triangle choku, který utáhl naprosto ukázkově. Pasternak chvíli vzdoroval, přesto po necelých čtyřech minutách boje odklepal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Český Terminátor se při svém návratu moc nezpotil a uspěl ve velkém stylu. Těžké předzápasové sousto v podobě polského tvrďáka se proměnilo v lehkou kořist. Vémola tak během čtrnácti dnů dokázal uspět ve druhém zápase v řadě, po boxu zvítězil i v MMA. V pozápasovém rozhovoru nezapomněl zmínit německého Terminátora Stephana Puetze, se kterým by se rád v nejbližší době utkal. Došlo by tak na pikantní bitvu dvou Terminátorů.

„Děkuji všem lidem ve svém týmu, že jsme po čtrnácti dnech zvládli takovou práci a já uškrtil frajera, který má černý pásek," vyjádřil se Vémola po zápase. „V Oktagonu je jen jeden král a jen jeden termínátor. A to jsem já," dodal populární bijec.

Šestatřicetiletý veterán UFC ale rozhodně polevit nechce. S vysokou pravděpodobností půjde znovu do akce již 23. července, kdy je na programu OKTAGON 34 na pražské Štvanici. Právě zde by mohlo dojít na titulový zápas. Bude tomu tak?

Reklama

Související témata: