Hlavní obsah

Zahraniční premiéra! Bitva o Německo, ale také návrat českého Terminátora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiérová zahraniční mise. Česko-slovenská bojová organizace OKTAGON MMA přijíždí s dalším turnajem. V sobotu 4. června se galavečera OKTAGON 33 uskuteční před 10 tisíci diváky v německém Frankfurtu. Vrcholem bude titulová bitva o šampiona lehké váhy, které vévodí zkušený Slovák Ivan Buchinger. Po více než roce se zpět do klece vrací také Karlos Vémola, kterého nečeká nic jednoduchého.

Foto: Oktagon MMA

Michal Pasternak a Karlos Vémola během vážení před turnajem OKTAGON 33.

Článek
Fotogalerie

Touha zamířit za česko-slovenské hranice byla obrovská. Nyní zbývá už jen několik málo hodin do premiéry v zahraničí. Organizace OKTAGON 33 tentokráte přijíždí před německé obecenstvo, které v proslulé frankfurtské Festhalle bude sledovat nejlepší zápasníky tamní scény. Přesto nebude chybět ani české zastoupení.

V hlavním zápase večera, ve kterém je na programu bitva o titul krále lehké váhy, se utkají prozatímní šampion Ivan Buchinger a prozatímní šampion Losene Keita. Zatímco prvně jmenovaný kvůli zranění kolena absentoval od loňského září, tak naopak neporažený Belgičan dokonalým způsobem vstoupil do tuzemských vod. Dva úspěšné duely mu vynesly titul prozatímního krále lehké váhy, nyní ale narazí na jedničku divize.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Ambiciózní Keita si ale den před zápasem pořádně zahrával. Při prvním pokusu o vážení nesplnil váhový limit a hrozilo mu, že o pás bojovat nebude. Druhý pokus však byl úspěšný a titulové bitvě nic nebrání. Rýpnutí ohledně nesplnění váhy si pochopitelně neodpustil šampion Buchinger. „Další neprofesionál. Já jsem nikdy nevstoupil na váhu, aniž bych měl splněno. Zítra obhájím titul," reagoval bezprostředně po vážení.

Ostře sledovaný bude návrat českého Terminátora. Také Vémola kvůli zranění absentoval více než rok, nyní se po boxerské premiéře konečně vrací do klece. Návratovým soupeřem bude zkušený Polák Martin Pasternak, který se prezentuje podobným bojovým stylem. Šestatřicetiletý Vémola navíc během čtrnácti dnů nastoupí do druhého zápasu, po dlouhé době se představí v polotěžké váze (93 kilogramů).

„Jsem moc rád, že jsem zpátky. Už se nemůžu dočkat. Obzvlášť jsem rád za to, že se můj návrat odehraje v Německu, kde jsem před více než 10 lety podal svůj nejlepší výkon. Je skvělé, že můj návrat k MMA proběhne právě v Německu. Nemůžu se dočkat. Není čas ztrácet čas. Není čas na odpočinek," nechal se slyšet Vémola po vážení.

Pás bude můj! Keita není komplexní, na zemi se úplně ztratí, říká před titulovou bitvou Ivan BuchingerVideo: Sport.cz

Bitva o Německo. Tak je nazván souboj elitních německých bijců Martina Zawady a Stephana Puetze, ve které půjde o hodně. Vítěz si s největší pravděpodobností zajistí titulovou šanci. Do role obrovského favorita je stavěn Puetz, který se před necelým rokem neúspěšně ucházel o titul polotěžké divize. Nyní ale narazí na velezkušeného německého „King Konga", jenž si během své kariéry vyzkoušel i štace v KSW, RFC nebo FNM.

Německý tahák ale rovněž potkaly trhliny. S váhou totiž bojoval německý Terminátor Puetz, který při prvním pokusu převážil o necelé dva kilogramy. Během hodiny tak musel shodit pro někoho nepředstavitelné číslo, což se mu nakonec povedlo. Ani bitvě o Německo tak nic nebrání.

Do akce půjde také David Zawada, mladší z bratrů Zawadových. Jednatřicetiletý Němec více než tři roky bojoval v slavné UFC, kde během pěti zápasů vyhrál jedinkrát. Na dva úspěchy v řadě bude chtít navázat také rozjetý Christian Jungwirth, který během dvou měsíců nastoupí do třetího duelu. Diváci se dočkají i velkého finále německé OKTAGON výzvy.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola s přehledem navážil do polotěžké váhy (93 kg).

Českou stopu budou reprezentovat tři zápasníci. Na hlavní kartě se představí pouze český Terminátor Vémola, naopak na kartě Prelims budou o výhry usilovat Jaroslav Pokorný a Zdeněk Polívka. Zatímco prvně jmenovaný bude chtít přeseknout sérii tří porážek v řadě, tak druhý neskrývá touhu přiblížit se k titulové šanci střední divize.

Turnaj OKTAGON 33, který se uskuteční v německém Frankfurtu, startuje v sobotu 4. června v 18:00. Živě ho může sledovat zakoupením PPV na oktagon.tv.

Reklama