Hlavní obsah

Nebylo úniku! Splašená kladiva rozpoutala peklo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Další strhující večer. Brněnská pevnost se dočkala devětadvacátého vydání turnaje OKTAGON a zaplněná hala se rozhodně nenudila. Další úspěšnou obhajobu pásu veltrové váhy si připsal David Kozma, který dokázal zdolat zkušeného Bojana Veličkoviće. Neúspěšné rozloučení s kariérou pro změnu prožil Pavel Salčák. Cenný skalp si na svých pěstech připsal těžkotonážník Daniel Dittrich, který sestřelil dvoumetrového norského vikinga Thomase Narma. Šok česko-slovenské scéně přichystal nováček jménem Losene Keita, jehož splašená kladiva doslova rozpoutala peklo.

Neskutečná smršť. Losene Keita se s Karolem Ryšavým nepáral a vystřihl vítězný tanecVideo: Oktagon TV

 
Článek

Bezesporu nejsledovanějším soubojem byla bitva o pás veltrové váhy. V ní svůj opasek bránil David Kozma, který zároveň usiloval o čtvrtou úspěšnou obhajobu v řadě. Proti němu se postavil velezkušený Bojan Veličković, který v minulosti působil i ve slavné organizaci  UFC.

Úvod zápasu se nesl v očekávaném duchu. Srb se neustále pokoušel o kopy, naopak Růžový panter se snažil hrozit takedowny, které však soupeř pečlivě bránil. Ve druhém kole se k úspěšnému strhu na zem dostal také Veličković, avšak výhodná pozice mu dlouho nevydržela. Postupem času začal mít Kozma větší a větší převahu, navíc se mu dařilo nacházet i místečka k takedownům. Vše ale mohlo být jinak. Český zápasník ve třetím kole inkasoval tvrdý high kick, který ho doslova roztancoval. Veličković se následně pokoušel zápasit ukončit škrcením, leč neúspěšně. Právě tento moment byl zlomový.

Nejšťastnější člověk na světě! Šampion welterové váhy David KozmaVideo: Sport.cz, Oktagon TV

Kozma se zdravě naštval. U pletiva se mu povedlo několikrát dobře trefit kolenem, což Veličkovićem zatřáslo natolik, že šel k zemi. Srdnatý výkon srbského zápasníka ho ovšem i po tvrdém ground and pound udržel v zápase, avšak o několik desítek vteřinek později přistála tvrdá rána přesně do brady. Kozma následně dílo úspěšně dokončil a obhájil pás šampiona veltrové váhy počtvrté v řadě.

Jeden z nejatraktivnějších zápasů večera přinesl souboj mezi Karolem Ryšavým a Losenem Keitou. Belgičan si navíc do brněnské pevnosti přivezl početnou grupu fanoušků, kteří před samotným zápasem udělali pořádný hukot. A Keitovi to určitě psychicky pomohlo. Ryšavému se totiž nedařilo eliminovat splašené soupeřovy ruce a konec zápasu byl doslova na vlásku. Keita navíc v závěru třetí minuty vystřelil další prudké háky, které byly finální. Belgický zápasník si navíc po zápase hodně sebevědomě řekl o zápas s Ivanem Buchingerem.

Poslední zápas kariéry měl před sebou Pavel Salčák, který se chtěl rozloučit ve velkém stylu. A vybral si hodně těžké sousto. Tváří v tvář se mu postavil samojský bijec Al Matavao. Opatrné první kolo nenabídlo nic zásadního, i když přeci jenom aktivněji působil právě druhý jmenovaný. Ze druhého kola uběhla sotva půl minuta a Salčák inkasoval tvrdý overhand. Jeho soupeř poté na zemi přidal několik tvrdých loktů a bylo vymalováno. Salinovi se tak poslední zápas v kariéře nepovedl dle představ, porážku navíc umocnil krvavý obličej a následné stehy.

Bitvu těžkotonážníků ovládl Daniel Dittrich. Norský Viking nebyl schopen pokračovatVideo: Oktagon TV

Divákům se představila také těžká váha, kterou reprezentoval domácí Daniel Dittrich a norský nájezdník Thomas Narmo. Byl to paradoxně druhý jmenovaný, který při nástupu vzbudil pořádné ovace zaplněné haly a před jeho soupeřem se stahovala mračna. Dittrich se ovšem dvoumetrového soka nezalekl.

Lepší úvod sice předvedl Nor, avšak postupem času se souboj začal vyrovnávat a přesněji působil spíše Dittrich. V závěru kola se navíc českému bijci povedlo hodit více než stokilového soupeře na zem, kde mu na rozloučenou s posledním kolem rozdal několik tvrdých úderů. Narmo byl však natolik otřesen, že mu lékař nedovolil nastoupit do druhého kola. Jeho první vystoupení na česko-slovenské scéně tak přineslo porážku.

Nevěděl o sobě a musel na šití. Smutný poslední zápas Pavla SalčákaVideo: Sport.cz, Oktagon TV

Taktiku splněnou do puntíku si na své konto připsal polský tvrďák Marcin Naruszczka. Ten v souboji s Jakubem Bělem sice v úvodu strádal na aktivitě, přesto se mu povedlo najít recept v podobě silného nátlaku. Polskému zápasníkovi se dařilo dobře klinčovat a pracovat na zemi. Fyzicky hodně náročný zápas se v závěru zápasu víceméně odehrával pouze na zemi a jednomyslným výrokem sudích zvítězil právě Naruszczka. Pro Běleho se tak nejednalo o úspěšný návrat do klece po více než roce.

Hodně překvapivě se povedlo uspět Janu Širokému. Ten byl totiž proti Marku Bartlovi v roli velkého outsidera. Širokému se ovšem povedlo velice dobře působit silově a s úspěšnými takedowny neměl problém. Právě dobrá práce na zemi byla klíčem k úspěchu, přes kterou se Bartl nedostal k vážnějšímu ohrožení. Právě poražený tohoto souboje si ze zápasu odnesl zranění nohy.

Reklama