Hlavní obsah

Terminátor se dočkal odvety! OKTAGON hlásí další velké změny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Covidová situace hýbe světem, jinak tomu není ani u bojových umění. Organizace OKTAGON MMA proto musela znovu reagovat a dlouho avizovaný turnaj s pořadovým číslem 30, jenž se měl odehrát v pražské O2 Areně, přesunula do pevnosti Brno. Zároveň se posouvá i titulový zápas ve střední váze mezi Samuelem Krištofičem a Patrikem Kinclem, který se uskuteční až v příštím roce. Ostře sledovaná bude také odveta mezi Viktorem Peštou a německým Terminátorem Stephanem Pützem.

Foto: Oktagon MMA

OKTAGON 30 se v pražské O2 areně neuskuteční. Hostitelem turnaje bude pevnost Brno.

Článek

Pražská O2 se tak velkolepého konce roku nedočká. OKTAGON se do hlavního města České republiky vrátí 26. února 2022, kdy se uskuteční jednatřicáté vydání. Za touto změnou pochopitelně stojí nepříznivá covidová situace.

„Musíme si říct špatnou věc. Je potřeba si říct, že O2 Arena 30. prosince nebude. Není to asi pro nikoho z vás překvapení. My nemůžeme čekat na to, jestli se situace zlepší nebo nezlepší. O2 Arena není zrušena, ale odložena. Jediná varianta je pevnost Brno," sdělil promotér Ondřej Novotný ve svém posledním vysílání.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

A nejedná se o jedinou změnu v souvislosti s posledním turnajem letošního roku. Právě den před Silvestrem se diváci měli dočkat titulové bitvy ve střední váze mezi Samuelem Krištofičem a Patrikem Kinclem. Také tento souboj se přesouvá na 26. únor příštího roku.

„Po dohodě s klukama jsme nechtěli ten zápas dát do haly, která bude mít, když to dobře půjde, těch 1 000 lidí. Řeknu to úplně narovinu, jak to je. Takhle drahý zápas dát do haly, kde bychom šli do ztráty, ať se děje, co se děje... To je jeden z velkých důvodů. Tento zápas si navíc zaslouží velkou arénu," vysvětlil situaci Novotný.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Únorové vydání však přinese hned dvě titulové bitvy. Tu druhou totiž obstará polotěžká váha a souboj mezi Viktorem Peštou a Stephanem Pützem. Bude se navíc jednat o druhý vzájemný souboj. V tom prvním, jenž se odehrál koncem září, zvítězil prvně jmenovaný. Německý Terminátor tak má pořádnou motivaci a jednoznačně se bude chtít stát novým šampionem polotěžké váhy.

I tak se diváci mají na co těšit. Na konci roku budou totiž své schopnosti prezentovat například Matěj Peňáz, Jeremy Kimball, Tereza Bledá, Matúš Juráček, Vlasto Čepo, Lucie Szabová, Miroslav Brož a další. Další poodhalení zápasnické karty můžeme očekávat v nejbližších dnech.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Nového datumu se dočkal také boxerský souboj mezi Karlosem Vémolou a Marpem. Duel se nově přesouvá na 21. 5. 2022 a uskuteční se v pražské O2 Areně.

Reklama

Související témata: