Hlavní obsah

Nečekaný problém v UFC! Šampion šokoval a přišel o mistrovský pás

Do obrovského maléru byl vystaven šampion lehké váhy UFC Charles Oliveira. Brazilec při tradičním vážení před další titulovou obhajobou nesplnil váhový limit a do zápasu s Justinem Gaethjem tak půjde s tím, že přijde o svůj šampionský titul. V hlavním zápase turnaje UFC 274, který se uskuteční již 8. května, tak na trůn může usednout pouze vyzyvatel Gaethje.

Foto: UFC

Šampion lehké váhy UFC Charles Oliveira nesplnil váhový limit a přišel o mistrovský pás.

Článek

Neuvěřitelná situace, která se před turnajem UFC 274 stala šampionovi lehké váhy Charlesi Oliveirovi. Brazilec při klasickém předzápasovém vážení nedokázal ani nadvakrát splnit váhový limit. Při prvním pokusu mu váha ukázala 155,5 liber, o další hodinu později byla hodnota totožná. Oliveira tak nesplnil domluvenou váhu 155 liber a byl mu odebrán titul šampiona, který nemůže získat zpět ani v případě vítězství. O titul tak bude bojovat pouze vyzyvatel Justin Gaethje.

K celé situaci se později vyjádřila také organizace UFC, která tento postup pouze potvrdila. „Oliveira kvůli nesplnění váhového limitu odevzdá část své výplaty soupeři. Navíc v momentě, kdy vstoupí do klece, automaticky přijde o titul šampiona a zpět ho nezíská ani v případě výhry. Pokud Brazilec vyhraje, bude mít možnost bojovat o titul s dalším vyzyvatelem. O termínu by se teprve jednalo," uvedla organizace UFC.

Ke slovu se pochopitelně přihlásil také frustrovaný Oliveira, který nechápal, proč váhu nesplnil. „Už během čtvrtečního večera jsem měl podle UFC váhy splněno. Od té doby jsem nic nekonzumoval. Až ráno jsem zjistil, že mám o kilo víc, nechápal jsem, co se děje," reagoval smutně rodák ze Sao Paula.

Pět let neporaženého Brazilce tak potkalo něco, co minulý rok prožíval také Karlos Vémola v organizaci OKTAGON MMA. Terminátor před obhajobou titulu proti Milanu Ďatelinkovi rovněž nesplnil váhový limit a automaticky přišel o titul šampiona. I přesto, se Vémolovi povedlo v zápase uspět, střední váha i tak zůstala bez šampiona.

Na turnaji UFC 274 se bude konat ještě jedna obhajoba, tu čeká americkou fighterku Rose Namajunasovou, která bude čelit nájezdu krajanky Carly Esparzové. Prvně jmenovaná během loňského roku hned dvakrát porazila Číňanku Weili Zhang, díky čemuž si nejprve vzala titulový opasek, načež ho úspěšně ustrážila. Další nájezd tentokráte podnikne právě Esparzová, která drží sérii pěti výher v řadě. Její pozice dvojky slámové divize si zkrátka říkala o titulovou šanci. Američanka brousí pěsti, její životní šance právě přichází.

Zajímavé bude sledovat i souboj v lehké váze, kde se proti sobě postaví Michael Chandler a Tony Ferguson. Ani jeden ze zápasníků se před vzájemným duelem nenachází v ideální formě, přesto široká veřejnost vidí jako favorita právě Chandlera. Ten v minulém duelu přišel o titulovou šanci, neboť nestačil na Justina Gaethjeho. Osmatřicetiletý Ferguson pro změnu naposledy vyhrál před třemi lety, v případě další porážky se tak nabízí ukončení aktivní kariéry. Jedno je jisté, vítěz zápasu se přiblíží k titulové šanci.

Hlavní karta UFC 274 startuje v neděli 8. května v 04.00 SEČ. Galavečer můžete živě sledovat na stanici Premier Sport.

Reklama

Související témata: