Hlavní obsah

Nepříjemnost! Na pikantní souboj nedojde. Bývalý šampion má nečekané problémy

Březnový souboj mezi Janem Blachowiczem a Aleksandarem Rakićem se alespoň prozatím neuskuteční. Prvně jmenovaný se totiž během přípravy na ostře sledovaný zápas zranil a v tuto chvíli je na pořadu dne rekonvalescence. Bývalý šampion UFC v polotěžké váze se potýká se zraněním v oblasti krku, které mu tak znemožňuje plnohodnotnou přípravu na zápas. Ten se přitom měl uskutečnit 26. dubna v Columbusu, diváci se ho ale nedočkají. Alespoň prozatím.

Foto: Gavin Porter/PORTERUFCNEWS

Jan Blachowicz (vlevo) se v přípravě na zápas s Aleksandarem Rakićem zranil.

Článek

Polský tvrdák Jan Blachowicz dělal vše pro to, aby se vrátil v co nejlepší formě. A není se čemu divit. Bývalý šampion polotěžké váhy totiž v posledním duelu, ve kterém přišel o opasek, výsledkově i výkonnostně zklamal. Blachowicz tak v přípravě udělal spoustu změn, jenomže zhruba dva měsíce před samotným zápasem ohlásil zranění, které ho nakonec vyřadí se souboje se srbským zápasníkem Aleksandarem Rakićem.

„Mám pro vás špatné zprávy. Bohužel nebudu 26. března na UFC v Columbusu. Mám zranění páteře v oblasti krku, kvůli kterému nemůžu trénovat s těžkými vahami. Musím to teď napravit. Mám štěstí, protože zranění nevyžaduje operaci. Bude to spíše rehabilitační proces," zní na sociální síti polského tvrďáka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jan Blachowicz (@janblachowicz)

Trénovat sice může, avšak ne plnohodnotně. Na důležitý zápas by zkrátka nebyl stoprocentně fit. „Fyzioterapeuti se postarají o to, abych byl během pár týdnů opět zcela funkční. Doufám, že se zápas s Rakičem posune a v kleci se s ním potkám v první půlce tohoto roku," dodal osmatřicetiletý rodák z polského Těšína.

Úplné zrušení zápasu se přesto nedá očekávat. Oba rivalové si zřejmě budou muset počkat na nový termín. V úvahu připadá i varianta, že by mohli v případě potřeby sloužit jako náhradníci v titulové bitvě mezi Gloverem Teixeirou a Jiřím Procházkou. Tento duel je totiž v plánu 7. května, což by Blachowiczovi umožnilo plnohodnotnou přípravu. Zároveň to znamená, že pořadatelé březnové akce budou muset sestavit jiný hlavní zápas večera. Zajímavostí přitom je, že se na turnaji představí také český zápasník David Dvořák, pro kterého se bude jednat o čtvrtý zápas v UFC.

Reklama

Související témata: