Hlavní obsah

Neúspěch v UFC? Bledou to nakopne, jde si za svým snem a zaslouží si uznání, vysvětluje trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Nejsme kapela a nevyhráváme úplně vždy,“ reagoval trenér André Reinders na prohru svěřenky Terezy Bledé při premiéře v nejslavnější bojové organizaci UFC. Česká bojovnice nakonec padla ve třetím kole na tvrdý kop pod bradu, skvělou připravenost brazilské protivnice Natalie Silvaové musel koneckonců uznat i český trenérský tým, který po porážce rozhodně nehledal výmluvy. Ba naopak vyhlíží hvězdné zítřky.

Foto: Chris Unger/Zuffa LLC

Tereza Bledá (vlevo) v souboji s Natalií Silvaovou v UFC.

Článek

O nepovedeném debutu dvacetileté české zápasnice Terezy Bledé se namluvilo a napsalo mnohé. Historicky druhá Češka v nejslavnější organizaci přitom sahala po senzaci, neboť v prvním kole dlouhou dobu zkoušela soupeřku ukončit na škrcení a následně i na páku na ruku. „V prvním kole málem soupeřku ukončila a u všech bodových toto kolo vyhrála," napsal trenér André Reinders na sociální sítě.

První pětiminutovka byla po zbytek zápasu klíčová. Bledá po neúnavných pokusech o strhy, tlačení k pletivu a jíž zmíněným škrcením, přišla o pořádnou zásobu energie. „Bohužel jí první kolo i hodně vzalo, soupeřka se tak začala ve druhém a třetím kole více prosazovat," pokračoval uznávaný trenér. „Důvodů ale bylo více a rozebereme si je sami uvnitř týmu. Nezbývá než pogratulovat soupeřce, která byla opravdu skvěle připravená," smekl před pětadvacetiletou Brazilkou trenér Reinders.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený André Reinders (@andre.reinders)

Silvaová potvrdila vizitku komplexní zápasnice, které se dařilo jak odrážet ataky soupeřky, tak pořádně hrozit i v postoji, ve kterém o pět let mladší rivalku pořádně tloukla. Výsledkem byl kop z otočky v úvodu třetího kola, na který si otřesená Bledá naběhla, a poté šla k zemi. Následovala finální jízda a na jedné straně zklamání, na té druhé obrovská radost.

Smutek převládal právě u české výpravy, která rozhodně výmluvy nehledala. „Pro Terezu je skvělá vizitka, že se do UFC dostala jako třetí nejmladší bojovník/ice v historii. Tahle prohra ji stoprocentně nakopne k lepším výkonům. Ve dvaceti letech bojuje s těmi nejlepšími na světě a jde si za svým snem. To samo o sobě zaslouží uznání," je přesvědčen Reinders.

„Díky všem, kteří nás podporují a fandí nám. Přesto nejsme kapela a nevyhráváme úplně vždy," uzavřel pětačtyřicetiletý bývalý zápasník, kterého rovněž v nejbližších hodinách čeká návrat do České republiky.

Reklama

Související témata: