Hlavní obsah

Neuvěřitelné trable v UFC! Bojovník šokoval na váze, slavná organizace musela narychlo předělat zápasy

Turnaj UFC 279 sice ještě nezačal, už teď je ale jasné, že se na něj jen tak nezapomene. Ústřední postavou předturnajových problémů je čečenský bojovník Chamzat Čimajev, který během oficiálního vážení nenavážil hned o 3,4 kilogramů, problémy tak rázem byly na světě. Organizace UFC musela rychle jednat a kvůli tomuto přešlapu přeskládala složení hlavní karty včetně vrcholu galavečeru.

Foto: UFC

Neporažený bojovník Chamzat Čimajev převážil o neuvěřitelných 3,4 kilogramů.

Článek

Dlouho očekávaný turnaj UFC 279 v Las Vegas zatím nepřináší zrovna pozitiva. Po patáliích během tiskové konference, během které došlo k hromadné rvačce v zákulisí, ve které se hodně angažovali opěvovaný Chamzat Čimajev a Kevin Holland, přišly další trable, tentokráte během oficiálního vážení. A znovu ústřední postavou byl neporažený Čečenec, který se nevešel do váhového limitu a převážil o neuvěřitelných 3,4 kilogramů.

Prezident UFC Dana White posléze přiznal, že lékaři již nedovolili ruskému bojovníkovi dále pokračovat v hubnutí. „Kvůli doporučení lékařského týmu UFC bylo Chamzatu Čimajevovi doporučeno, aby přestal hubnout kvůli možným zdravotním problémům," informovala slavná UFC.

Ihned se proto začalo spekulovat, zda se hlavní zápas galavečeru mezi Čimajevem a legendárním Diazem zcela zruší a diváci tak přijdou o třaskavou bitvu. UFC ovšem během několika hodin přišla se záchranným lanem v podobě přeskládání více než poloviny hlavní karty. Diváci rozhodně ochuzeni nebudou, nová skládačka fightů totiž přináší dost zajímavé střety, které si většina fanoušků pochvaluje.

Změny turnaje UFC 279Nové složení
Chamzat Čimajev - Nate DiazNate Diaz - Tony Ferguson
Tony Ferguson - Li JingliangLi Jingliang - Daniel Rodriguez
Kevin Holland - Daniel RodriguezKevin Holland - Chamzat Čimajev

„Byla to pekelná noc a pekelné ráno. Je zřejmé, že když se něco takového stane, tak tu máte chlapy, kteří se dlouho připravovaly na úplně někoho jiného. Přimět tyhle lidi, aby souhlasili s jinými rvačkami, může být někdy trochu složité, my jsme to ale zvládli," pochvaluje si slavný šéf White pro stanici ESPN.

A o jaké změny se tedy jedná? V hlavním zápase večera se nově představí Tony Ferguson, který se původně měl utkat s Číňanem Li Jingliangem. Místo toho však půjde do boje s Natem Diazem, zápas dvou legend tak dostává nový náboj. Původně se dokonce spekulovalo, zda do boje nezasáhne Američan Dustin Poirier, který údajně měl souboj s veteránem Diazem přijmout a byl v roli náhradníka.

Váhový hříšník Čimajev se pro změnu stěhuje do vzájemného zápasu s Kevinem Hollandem, jenž se několik měsíců připravoval na souboj s Danielem Rodriguezem. Osud mu ale připletl do cesty právě čečenského bojovníka a i tento zápas bude mít pořádně grády. Oba bojovníci totiž nastartovali hromadnou rvačku v zákulisí turnaje UFC 279, kvůli které byla tisková konference nakonec úplně zrušena. Pořádně rušno bylo i během vzájemného staredownu a prezident White měl co dělat, aby namotivované kohouty od sebe oddělil.

Poslední změnou je nově složený duel mezi Číňanem Li Jingliangem a Američanem Danielem Rodriguezem. Tady se tak trochu dá říct, že oba bojovníci na sebe zbyli, každopádně i v tomto případě bude zajímavé sledovat, kdo lépe zvládne během krátké doby udělat co nejlepší taktiku na toho druhého.

Nejprestižnější bojová organizace světa tak v posledních hodinách zažila něco, co ve své bohaté historii nepamatuje. První peripetie začaly zrušenou tiskovou konferencí a hromadnou rvačkou v zákulisí. Na poslední chvíli však přišly nečekané trable s váhou a rázem tak začal kolotoč vyjednávání a změn, které se nakonec dočkaly zdárného konce. Jedno je jisté, galavečer UFC 279 dostal nový náboj a diváci si ho v žádném případě nebudou chtít nechat ujít.

Reklama

Související témata: