Hlavní obsah

Chaos v UFC! Zrušená tiskovka, konflikt v zákulisí. Nikdy jsem nic podobného nezažil, líčí prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden velký chaos. Přesně tak se dá popsat dlouho očekávaná tisková konference před víkendovým UFC 279 v Las Vegas. Tradiční mediální seance byla po pár minutách zrušena, prezident Dana White se totiž dozvěděl, co se odehrává v zákulisích a fanouškům a novinářům měl co vysvětlovat. Jak se později ukázalo, jednalo se o střet mezi Chamzatem Čimajevem a Kevinem Hollandem, kde se pro ostrá slova a pěsti rozhodně nešlo daleko.

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Prezident UFC Dana White během tiskové konference.

Článek

Tohle v historii UFC nemá obdoby. Z tradiční předzápasové tiskové konference nakonec bylo pouze pár minutek. Za tu dobu se na místech vystřídala pouze dvojice bojovníků Daniel Rodriguez a Kevin Holland, přičemž odchod druhého jmenovaného do zákulisí měl nastartovat obrovský chaos, do kterého byl zapojen i opěvovaný Chamzat Čimajev.

Spor se přitom táhl ještě před tiskovou konferencí, i proto prezident slavné UFC raději zval bojovníky na pódium po dvojicích. Ale jak se později ukázalo, tak ani tento krok střetu nezabránil. Podle posledních informací se v zákulisí strhla velká hádka mezi Čimajevem a Hollandem, načež měl prvně jmenovaný amerického rivala kopnout do hrudi. Do konfliktu se přitom mělo zapojit až 100 lidí.

„Jen, aby to každý věděl, tak jsem tomu klaunovi nabídl zdarma úpravu vousů. Nevím o žádném místě v USA, kde by tato služba byla nabízena zdarma. K vašim službám, stejně jako hotelový personál, brácho," vyjádřil se Holland s odstupem času na Twitteru.

Také kontroverzní bijec Čimajev prolomil mlčení. „Řekl jsem jim, aby si s námi nehráli. Kevin dostal to, co si zasloužil, stejně jako Diaz," vyjádřil se neporažený čečenský bojovník, který zmínil i konflikt s legendárním Diazem, se kterým se utká právě na blížícím se UFC 279. Mezi oběma kohouty se rovněž několik týdnů vede velmi ostrá debata, během hádky před již zmíněnou tiskovou konferencí, do které se rovněž zapojil i Díaz, údajně vzduchem létaly i láhve.

Slavný šéf Dana White tak měl co dělat, aby celou situaci vysvětlil. „Ano, začali to Chamzat Čimajev a Kevin Holland," potvrdil prezident slavné UFC. „Dělo se ale víc věci současně, nebyla to jen jedna věc. Zatímco na jednom místě byla ochranka, na tom druhém už ne a rázem začala obrovská show," vysvětloval White.

„Dělám to již 22 let a nikdy se nic podobného nestalo. Vypuklo peklo, které jsme ale dokázali zastavit. Příště na to budeme připraveni...bylo to šílené. Tohle je však to, co děláme. Tohle je byznys, ve kterém podnikáme. Tohle je byznys, ve kterém se bojuje. Takové věci se stávají," pokračoval White, který zároveň potvrdil, že incident nebude mít vliv na kartu UFC 279, nikdo se totiž během střetu nezranil.

UFC 279 tak není lákadlem pouze nabité startovky, ale také vyřešením osobních sporů, které se vedou především mezi Čimajevem a Diazem. Oba bojovníci si očividně mají co říct a bude zajímavé sledovat, jak dopadne jejich duel.

Reklama

Související témata: