Hlavní obsah

Nevydařený projekt. Bývalý fotbalista Fenin se v kleci neukáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt, který se nevydařil. Bývalý profesionální fotbalista Martin Fenin, který se v posledních měsících připravoval na premiéru v MMA, se nakonec v kleci neukáže. Organizace Oktagon MMA, pod níž měl Fenin bojovat, totiž musela projekt, ve kterém mělo dojít ke vzájemnému souboji s rovněž někdejším nadějným fotbalovým hráčem Kevinem Pannewitzem, zcela zrušit. „Projekt jsme zastavili a zrušili,“ potvrdil promotér organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný.

Foto: Oktagon MMA

Bývalí fotbalisté Kevin Pannewitz (vlevo) a Martin Fenin si na turnaji Oktagon 44 střihli první staredown před duelem, ke kterému nakonec nedojde.

Článek

Mělo se jednat o velkolepou věc, která měla bývalého fotbalistu Fenina připravit na novou kariérní výzvu. Z hráče, jenž se před několika lety coby profesionální muž s kopačkami na nohou proháněl po zeleném pažitu, se měl stát zápasník MMA. Česko-slovenská organizace Oktagon MMA proto připravovala jeho premiéru na zářijový turnaj do Frankfurtu, kam coby dvacetiletý mladík v lednu 2008 přestupoval z Teplic jako fotbalová naděje.

V kleci se měl utkat s jiným nadějným hráčem, a sice Němcem Kevinem Pannewitzem, jehož kariéra se rovněž neobešla bez problémů. Ty vyvrcholily rapidním nárůstem tělesné hmotnosti, a právě výzva v kleci mu v tom měla pomoci. Cíle bylo shodit neuvěřitelných 56 kilogramů, aby došlo k zápasu v domluvené váze do 83 kg. K souboji dvou nadějných fotbalistů ale nakonec nedojde…

Přerod fotbalisty v zápasníka pokračuje. Musíš ho zabít, radí Martinu Feninovi tvrdé jádro fanoušků FrankfurtuVideo: Sport.cz

„Projekt Fenin vs. Pannewitz aneb Poslední gól Martina Fenina je u konce. Zastavili jsme to a zrušili,“ potvrdil v pravidelném vysílání MMA Letem světem spoluzakladatel organizace Ondřej Novotný. „Neradi prohráváme, velmi neradi prohráváme. Já to do slova a do písmene nenávidím, ale jsem ochotný se s tím smířit,“ přiznal.

Sám chtěl celý projekt zrušit už dávno předtím. „Dokonce jsem to byl vnitřně já, kdo už dávno říkal, vyse*me se na to…Mysleli jsme, že oba mají obrovskou touhu se změnit, oba dva s tím měli obrovské problémy a ty problémy byly dostatečně velké na to, aby se to ve finále neslučovalo s tím natáčením. Když děláš reality show, tak ji potřebuješ taky natočit, a když jí nemůžeš točit, tak žádná není,“ odhalil Novotný důvod zrušení projektu.

Šestatřicetiletý Fenin přitom v nejednom rozhovoru zdůrazňoval, že touží zdolat novou kariérní výzvu. Každý den dřel po boku ostatních bojovníků v gymu a znovu si po letech sáhl na dno. Rovněž sršel odhodláním, které ho stavilo do zcela jiného světa, se kterým nikdy předtím neměl žádné zkušenosti. „Bude to taková satisfakce a důkaz, že to nebyl jen výkřik do tmy. Když to dotáhnu do konce, v kleci se porvu, tak každý bude muset říct klobouk dolů. Chci ukázat, že se ve mně mýlili,“ říkal bývalý reprezentant, jehož premiéra pod reflektory v kulatém bojišti se nakonec konat nebude.

Druhá šance ze strany organizace se konat nebude. „Přejeme oběma, aby měli šťastný život, ale už bez Oktagonu, už bez společného projektu,“ doplnil Novotný.

Reklama

Související témata: