Hlavní obsah

Nezlomné české srdce. Bojoval se zraněním, padl se ctí. Nikdy bych to nevzdal! říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dost možná bojoval daleko za hranicí svých možností i zdraví. Český bojovník Vladimír Lengál sice v milionovém projektu organizace Oktagon MMA s názvem Tipsport Gamechanger nestačil na žebříčkově nejvýše postaveného bijce Rakušana Daniela Torrese, přesto si nesmírně houževnatým výkonem získal srdce fanoušků. Dlouhé minuty zápolil s nepříjemně poraněnou nohou, cennou útěchou může být alespoň porážka až po limitu. „Myslím si, že jsem bez jedné nohy udělal dobrý zápas,“ hodnotí znojemský rodák.

Prohrál, ale fanoušky nadchl. Vladimíru Lengálovi už v prvním kole Torres rozkopal nohu, přesto to nevzdalVideo: Sport.cz

 
Článek

Když domácí Lengál vstupoval do klece, věděl, že v milionové pyramidě zbývá už jen jedno české jméno. Krajan Matouš Kohout totiž několik desítek minut předtím padl již v prvním kole, stejně rychlý konec málem potkal i znojemského střelce, na nějž jeden z největších favoritů projektu Rakušan Torres vletěl se vší vervou. Lengálovi byl navíc po několika minutách stržen bod za nedovolené údery kolenem do hlavy.

Trable se jen hrnuly. Český bijec po několika kopech pod koleno bojoval s nemile poraněnou nohou, na niž jen stěží dopadal. V tu chvíli se zdálo, že konec zápasu visí doslova na vlásku. „Byl jsem omezený a nemohl jsem boxovat z druhého guardu, což on sám moc dobře věděl. S takhle těžkým soupeřem to bylo složité,“ mrzí českého bojovníka, který předčasnou kapitulaci odmítl. „My jsme Češi, nikdy se nevzdáme!“ vysvětlil víc než jasně.

Jedno z nejtěžších a nejcennějších vítězství. Patrik Kincl je dál šampionem, dostal se z velkých problémů a vyzrál na Wawrzyniaka.Video: Sport.cz

Kdo si myslel, že se blíží finiš, byl na omylu. Lengál si houževnatým představením získal přízeň i srdce mnoha fanoušků. Měl rozkopanou dolní končetinu a byl potlučený, přesto v kleci čelil bývalému šampionovi prestižní organizace KSW kompletních patnáct minut. „Trenéři mě hnali trochu dopředu, chtěl jsem si naskočit koleno, nebo jet z opačného guardu, ale vzal mi nohu,“ opakuje po jednoznačné bodové porážce.

Sám dokonce několikrát zazlobil - v postoji, i na zemi. Moment překvapení ale nepřišel. Vyčerpávající bitva, která donutila pořádně zatnout zuby i velezkušeného Torrese, tak byla ozdobou ostravského turnaje. „Žebříčkově je to nejzkušenější soupeř, dokonce víc než Losene Keita. Je to světová špička, já přitom do MMA vstoupil před dvěma lety. Nechci říkat, že jsem hrdý, ale je na čem pracovat. Chci být na špici,“ přeje si Lengál.

Český zástupce zatím definitivně smutnit nemusí. Je totiž velká šance, že se dostane zpět do pyramidy, a sice díky hlasování fanoušků o pozici tzv. Lucky Losera, který se v roli poraženého vrátí zpět do milionového kolotoče. „Bolí mě tak noha, že teď o tom nechci moc slyšet. Spíš by mě zajímalo, kolik je tam peněz,“ usmívá se poražený osmifinalista.

Pomsta se nezdařila. Matouš Kohout opět prohrál s Polákem Legierskim, v projektu Gamechanger už v prvním kole.Video: OKTAGON TV

A že to rozhodně nebyla jednostranná partie, svědčí i zdravotní stav rakouského rivala, který ihned po skončení duelu zamířil do nemocnice, tudíž nebyl osobně přítomen na losování čtvrtfinálových dvojic projektu Tipsport Gamechanger.

Reklama

Související témata:
Vladimír Lengál