Hlavní obsah

Nová mise šampiona Kincla: Takovou rychlost jsem nečekal, smekl před soupeřem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne v kleci, tentokráte pouze v hledišti. Šampion střední váhy organizace Oktagon MMA Patrik Kincl na pražské Štvanici sledoval počínání svého dalšího titulového vyzyvatele. A že udělal dojem! Polský střelec Robert Bryczek předvedl proti slovenskému bojovníkovi Samuelu „Pirátu“ Krištofoviči rychlou jízdu, díky které si již po 55 vteřinách vybojoval vysněnou titulovou bitvu. „Byl to fofr,“ uznal i Kincl, který následně za budoucím rivalem nakráčel do klece, kde svedli první staredown.

Soupeř pro Patrika Kincla je jasný. Do zápasu se šampionem půjde Polák Bryczek, který ukončil PirátaVideo: Sport.cz, Oktagon TV

 
Článek

V podání polského ranaře Bryczeka to přitom byl dominantní výkon, který "Pirát" pocítil už od prvních vteřinek. V krátké přestřelce v postoji ho trefila přesně do brady tvrdá zadní, ze které se už nedokázal vyškrábat a po následném dobíjení musel zakročit rozhodčí. Čas zkázy? Pouhých 55 vteřin. Jednalo se o jeden z nejrychlejších duelů pátečního galavečeru na pražské Štvanici.

Co jste říkal na tak rychlý konec zápasu?

Byl to fofr. Takovou rychlost jsem nečekal. Očekával jsem, že Bryczek vyhraje, ale například ve druhém nebo třetím kole. Stalo se to ale už v prvním.

Vy jste rovněž s "Pirátem" v minulosti zápasil, tehdy jste zvítězil „až" na body. Je to něco, co vás donutí nad tím přemýšlet?

Vůbec ne. Budu přemýšlet pouze nad tím, že Bryczekovi sedí vytvářet tlak od první vteřiny. Ale tohle, co se stalo, jsem viděl už na staredownu před zápasem. Bryczek byl v tunelu, zlej a bylo vidět, že opravdu chce vyhrát. To jsem naopak u Piráta neviděl. Jasně, schytal tam čistou bradu, ale přišlo mi, že to zabalil maličko dřív. Byl s tím lehce smířený.

Václav Mikulášek prohrál po necelé minutě, položil rukavici do klece a chce končitVideo: Sport.cz, Oktagon TV

Přál jste si do zápasu právě Bryczeka?

Rozhodně. Už jsem zmiňoval, že pro mě to bude daleko větší motivace. Je to zápasník, se kterým jsem ještě nebojoval. Líbil se mi už na vážení či staredownu. Bylo vidět, že je do zápasu fakt zakousnutý. Pro mě je to zase něco, co mě požene kupředu.

Bude to velká výzva?

Pro mě určitě. V hlavě si to dávám hodně vysoko, možná až zbytečně moc. Dramatizuji to. Je to ale něco, co mi pomáhá překonávat únavu, náročné tréninky a posune mě to po sportovní stránce co nejdál.

Oktagon 45: Special
Páteční galavečer na pražské Štvanici pod otevřeným nebem korunoval nového krále bantamové váhy, kterým se jednoznačně na body stal Brazilec Felipe Lima, jenž na trůnu vystřídal Dána Jonase Magarda. Určil se i soupeř do titulové bitvy pro šampiona střední váhy Patrika Kincla. K vysněnému boji se již po 55 vteřinách probojoval Polák Robert Bryczek. Zmrtvýchvstání předvedl Vladimír Lengál, který otočil duel s Brazilcem Deigou-Scheckem a krom vítězství získal i bonus za výkon večera. První profi výhru v MMA slaví Radek Roušal. Nepovedený večer naopak zažil Václav Mikulášek, který nejen, že prohrál, ale jako gesto konce kariéry položil rukavice do středu klece. České fanoušky umlčel i kontroverzní Brit Shem Rock.

Kdy by k zápasu mohlo přibližně dojít?

Zatím nevím. Až to tady zabalí, tak je to první věc, kterou budu chtít s Ondrou (Ondřej Novotný - spoluzakladatel organizace) řešit alespoň v rámci výhledového data. Doufám, že to bude co nejdřív.

Nějakou představu o termínu máte?

Samozřejmě bych si to dal teď (smích). Když jsem to viděl, tak bych do toho teď šel...Můj vysněný scénář ale je září nebo říjen, pak ještě chci stihnout prosincovou O2 arenu.

Vladimír Lengál si získal celou Štvanici. Soupeře skolil kolenem na hlavu a předvedl vítězný breakdanceVideo: Sport.cz

Jak teď tedy vypadají vaše tréninkové plány?

Jsem profík, tudíž jsem v tréninku. Ladím spíš technické věci, ale po dnešku mám chuť do toho šlápnout. Nebudu lhát, nějaké emoce se ve mně odehrávají a budeme muset je upustit někde na tréninku.

Nyní jste měl Bryczeka možnost vidět zápasit na vlastní oči. Máte představu, na co se v přípravě zaměříte?

Bryczek umí dobře tlačit, sedí mu to. Od první vteřiny vytvoří tlak a na mně bude to, abych si to pohlídal a jeho gameplan narušil. Zkrátka si prosadit svojí hru. To znamená víc na vzdálenost, přesnější údery, nenechat ho přijít ke mně a víc vyvíjet tlak.

Očekáváte čistě sportovní zápas? Bez urážek, vulgarismů apod.?

Doufám, že to udržíme v téhle stránce a ukážeme fanouškům, kteří byli zvyklí konzumovat nenávistný obsah plný trashtalku, že to jde dělat i jinak. Naopak je motivovat na sobě pracovat a ideálně je dostat do tělocvičen, aby šli v našich šlépějích.

Je to fajn změna, viďte?

No jasně...Netajím se tím, že mi trashtalky a podobné věci nedělají dobře. Zbytečně mě to otravuje v osobním životě. Doufám, že to udržíme v téhle rovině. K polské scéně jsem vždycky vzhlížel a je v tomhle, si myslím, dál. Byť Conor celý MMA svět pobláznil. Já si ale myslím, že to jde udělat i dobrou sportovní cestou, o což se minimálně já budu snažit.

Reklama