Hlavní obsah

Ocenění pro frustrovaného Brichtu. Nejlepší zápas a balík peněz, příznivci přesto spílají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byť se musel před soupeřem sklonit, přesto alespoň částečnou radost českému bijci Leo Brichtovi udělalo ocenění za nejlepší zápas víkendového turnaje KSW 91 v Liberci. V něm nejenže nestačil na Moldavana Valeria Mirceu, který se tak stal prozatímním šampionem lehké váhy, ale rovněž neskrýval frustraci ze soupeřova předvedeného výkonu. Stejně tak i v těchto dnech zuří čeští příznivci.

Foto: KSW

Leo Brichta (vlevo) v souboji s Valeriem Mirceou.

Článek

Devět duelů na kartě, tím nejlepším ale podle polské organizace KSW byl právě ten závěrečný mezi Brichtou a Mirceou. Tvrdá řežba mezi oběma aktéry se očekávala už před samotným bojem, co se týče atraktivity, ji ale naplňoval spíše český bijec. Chtěl se rvát v postoji, jenomže soupeř exceloval na zemi, kde ukázal světovou extra třídu.

„Řekli jsme, že bude válka, ale tohle bylo spíš ho*no. Viděli jste to sami. Nevím, co mám říct,“ mrzelo českého bijce, jenž ve druhém kole odmítl snahu o ukončení na arm-triangle choke. Ve čtvrté pětiminutovce si ale nepohlídal další škrcení, které po usilovném snažení nakonec přineslo konečnou.

Ani další Čech v nejprestižnější bojové evropské MMA organizaci nedosáhl na vytoužené titulové žezlo, Brichtovi se přitom dávaly velké naděje. V kleci ale narazil na nezvykle tvrdého rivala, který ustál to, co by patrně nerozchodil žádný jiný předchozí soupeř. Únik z reality tak český bojovník hledal už několik hodin po turnaji, na sociálních sítích totiž hledal parťáka k paření počítačových her. Nic překvapivého.

Ocenění za nejlepší duel na turnaji tak přináší značný finanční bonus pro účastníky titulového duelu, jehož výši KSW neuvádí. Čeští fanoušci přesto zuří. Tak trochu navazují na Brichtovo pozápasové vyjádření, v němž útočil na soupeřův ne zrovna atraktivní styl boje. „Snažil jsem se dělat zápas, ale viděli jste to sami, jak vypadala tři kola a kdo asi dělal zápas,“ zoufal značně zklamaně.

Strhla se bouřlivá diskuze, v níž se fanoušci rozdělili do několika táborů. „Mircea by měl dobrovolně odevzdat bonus Leovi,“ diskutuje se pod příspěvkem na sociálních sítích. „Zápas večera = Brichta, ne Mircea,“ sklidil slova chvály další z mnoha komentujících příznivců.

Foto: KSW

Zklamaný Leo Brichta po neúspěšné titulové bitvě o prozatímní titul lehké váhy.

Porážku po dlouhých čtyřech letech to Brichtovi ale neodvrátí. V nejtěžší bitvě kariéry se mu rozplynul sen o získání prozatímního titulu v lehké váze. A byť českému bojovníkovi před zápasem patřila třetí pozice v žebříčku, nedá se předpokládat, že nějak klesne.

Spekuluje se také o dalším soupeři. KSW by mohlo například ukázat na Gruzínce Raula Tutarauliho, který figuruje coby čtvrtý nejlépe postavený bijec.

Ocenění se dočkal také jeden ze tří českých vítězů na turnaji v liberecké Home Credit Areně. Talentovaný Josef Štummer rovněž vyfasuje finanční bonus za nejlepší submisi v souboji proti Adrianu Wieliczkovi.

Reklama

Související témata: