Hlavní obsah

Hotovo. Procházka na jubilejním turnaji na hlavní kartě. Chci ukázat mistrovství, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejní galavečer nejslavnější bojové ligy světa UFC s pořadovým číslem 300 zná kompletní složení. 13. dubna se v lasvegaské T-Mobile Areně dohromady uskuteční hned dvanáct zápasů, přičemž bitva českého bojovníka Jiřího Procházky s Rakušanem Aleksandarem Rakičem bude vedena jako druhý duel na hlavní kartě. Galavečer naopak završí titulový souboj v polotěžké váze.

Foto: UFC

Jiří Procházka před listopadovým duelem v UFC. Archivní foto

Článek

Měla to být jedna z nejlepších karet v historii slavné organizace, jenomže diváci dlouhou dobu neskrývali zklamání ze složení nepříliš atraktivních duelů. Vedení prestižní UFC však na poslední chvíli vytasilo do popředí celého jubilejního turnaje titulovou bitvu v polotěžké váze, kde si to proti sobě rozdají brazilský šampion Alex Pereira s bývalým králem divize Američanem Jamahalem Hillem. K této oficialitě došlo během víkendového galavečera UFC 298 v Anaheimu.

„Na tuhle výzvu se nesmírně těším. Alex dokázal neuvěřitelné věci, šampion dvou divizí v UFC v sedmi zápasech, nejrychleji v historii. Chci tam prostě jít a zjistit, jak se mu vyrovnám,“ řekl zahraničním novinářům Hill, který se do bojiště vrací po rozsáhlém poranění Achillovy šlachy, kvůli níž uvolnil získaný titul do nedávné bitvy mezi Jiřím Procházkou a zmíněným Brazilcem Pereirou.

Na hlavní kartě bude figurovat také český samuraj, který na cestě zpět k možnosti zabojovat o pás narazí na Rakušana Aleksandara Rakiče. Duel se uskuteční jako druhý ze šesti na hlavní kartě. „Není to jen další boj. Každý zápas je nejdůležitější, stejně jako boj o titul nebo boj o život. Jsem tu, abych ukázal sílu bojových umění, plný potenciál našich těl, mysli a ducha. Mistrovství,“ píše Procházka na sociálních sítích.

Rodák z Hostěradic tak po delší době narazí na dalšího Evropana (naposledy Švýcar Volkan Oezdemir - pozn. red.), s Rakičem se přitom v minulosti slovně přestřeloval. „Oba jsme z Evropy, máme k sobě blízko. Mladí s atraktivními styly. Moc rád se otestuji proti bývalému šampionovi. A jak říká Conor McGregor, styly dělají zápasy. Chci se otestovat proti jeho stylu, protože vidím hodně dobrých věcí, ale také mnoho děr. Pokud ty díry zavřu, může to být pro mě skvělý večer,“ prozradil Rakič v rozhovoru s Arielem Helwanim.

„Finišujeme silovou přípravu a jdeme do přesnosti a tvrdých sparingů. Se svým týmem jsme odjeli do Bratislavy nachystat se zpátky ke kořenům a pro mistrovství. Jdeme pro to,“ informoval 31letý Čech posun v přípravě, během níž vyjel i do populárního bratislavského gymu OFA, kde měří síly s elitními Slováky.

Turnaj UFC 300 přinese také souboj o titul „Baddest Motherfucker“, tedy Největší drsňák, pokud chcete být slušní. Na jedné straně legendární Max Holloway, na té druhé někdejší soupeř hvězdného Khabiba Nurmagomedova Justin Gaethje. Dojde i na střet bývalého šampiona lehké váhy Brazilce Charlese Oliveiry s arménským bojovníkem Armanem Tsarukjanem. Vrací se také nadějný prospekt Bo Nickal či velezkušený Deiveson Figueiredo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.