Hlavní obsah

Oktagon chce Kincla do Edenu. Dva titulové duely, v popředí Odveta století

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boj o šampiona pokračuje. Ani s odstupem deseti dnů od posledního zápasu českého bojovníka Patrika Kincla není o osudu 34letého bijce jasno. Králi střední váhy organizace Oktagon MMA totiž v létě končí pod tamním gigantem smlouva, zájem však hlásí i největší konkurent z Polska – KSW. Misky vah by ovšem mohl převážit boj pod otevřeným nebem na fotbalovém stadionu v Edenu, kam se Oktagon s historicky největším turnajem podívá již 8. června.

Foto: Oktagon MMA

Šampion organizace Oktagon MMA ve střední váze Patrik Kincl.

Článek

Kincl se přitom začátkem března vrátil do bojiště ve velkém stylu, v rámci třetí obhajoby titulu otočil duel s polským vyzyvatelem Piotrem Wawrzyniakem a znovu tak uhájil královský trůn. Není ale tajemstvím, že by se mohlo jednat o poslední vystoupení přemožitele Karlose Vémoly v organizaci Oktagon MMA. Laso má připravený například polský gigant KSW, nyní vše záleží na Kinclovi.

„Ještě nevím, chci, aby mi opadly emoce zápasu a užil jsem si to. Až se z Austrálie vrátí trenér Dušan Macák, tak to probereme s více lidmi,“ řekl v podcastu Fight and Talk Kincl. „Konkrétní nabídky jsou od Oktagonu a KSW, když jsem ale volný, tak jsem přemýšlel, že bych rozhodil sítě na všechny možné strany. Pak je to ale blbé, když má člověk na výběr iks věcí,“ říká tajemně šampion.

Klíčové eso v rukávu by mohl mít právě Oktagon, který patrně chystá pokračování milionového projektu Tipsport Gamechanger ve střední váze, slušným lákadlem pro šampiona by mohl znamenat zápas na fotbalovém stadionu v Edenu, kam se Oktagon podívá již 8. června, a vévodit mu zde bude titulová bitva v polotěžké váze mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. Ondřej Novotný, spoluzakladatel organizace, ovšem touží divákům naservírovat minimálně dvě bitvy o pás. Šance pro Kincla?

„Není tajemství, že se hodně mluví o případném titulovém duelu mezi Patrikem a Peňázem. Je to něco, o čem se bavíme,“ přiznal Novotný. „Záleží, jak se domluvíme s Patrikem. Pokud ano a budou všichni zdraví, tak je to přesně ten druhý titulový zápas, který bych chtěl fanouškům dát do Edenu. V hlavě to mám už od září, ale bylo zapotřebí, aby se naplnily všechny kroky,“ kýve hlavou.

Ve hře je také varianta, že by turnaj v Edenu měl dva hlavní zápasy. Jeden z nich by například mohl zavírat kartu prelims, ten druhý by byl vrcholem mimořádného galavečera, který by na stadionu v pražských Vršovicích mohlo sledovat až 30 tisíc fanoušků. „Byly by dva hlavní zápasy. Mám to vymyšlené, že bychom to hráli trochu jinak, než je běžné. Celý turnaj bude trochu odlišný, než je standard,“ říká Novotný.

Možnost být součástí největšího turnaje na domácí scéně se horko těžko odmítá, organizace proto pečlivě pracuje se složením jednotlivých duelů. Organizátoři dokonce několikrát přiznali, že zájem bojovníků o účast musí kočírovat. „Je to přesně opačný problém, chce tam být každý,“ směje se Pavol Neruda, spoluzakladatel tuzemského giganta.

Turnaje pod otevřeným nebem na fotbalovém stadionu se účastní také David Kozma, bývalý šampion veltrové divize, který peláší zpět za titulovou šancí. V éteru se spekuluje o dalších jménech, která prozatím nebyla vyzrazena. „Eden? Je na mušce pro všechny Oktagon zápasníky. Skvělá akce a ve hře je i pro mě samotného,“ připustil možnou účast Kincl po vítězství nad Polákem Wawrzyniakem, který mu však dal pořádně zabrat.

Jak o své budoucnosti rozhodne? Jasno by mělo být do konce března. A pokud pro česko-slovenskou organizaci vše klapne podle představ, měla by se zrodit titulová řežba mezi Kinclem a Peňázem. Na prvně jmenovaného by tak znovu vyrukoval soupeř z pražského gymu Reinders MMA, toho předchozího, Karlose Vémolu Kincl loni bez větších problémů zdolal na body.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.