Hlavní obsah

OKTAGON 40 Ostrava: Výsledky 1. kola pyramidy turnaje Tipsport Gamechanger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší domácí organizace smíšených bojových Oktagon MMA si pro své zápasníky i fanoušky připravila netradiční zážitek. Tím byl pyramidový turnaj nejlepších evropských bojovníků nesoucí název Tipsport Gamechanger. První z pěti plánovaných částí proběhla v sobotu 4. března v Ostravě v rámci Oktagonu 40. Sledujte kompletní informace o všech dílech Oktagon Tipsport Gamechangeru 2023 na Sport.cz.

Foto: Oktagon MMA

David Kozma a Petr Kníže během titulového duelu.

Článek

Dle slov pořadatelů je Oktagon Tipsport Gamechanger historicky největším projektem na evropské MMA scéně. Současně kromě netradičního formátu a náročnosti turnaje nabízí také velmi vysoké prize money. Bojovníci si mezi sebou postupně rozdělí částku 1 milionu eur, tedy skoro 24 milionů korun. Turnaj se odehraje v pěti jednotlivých termínech.

Výsledky Oktagon 40: Ostrava

Úvod turnaje otevřel Oktagon 40 v Ostravě, který se konal v sobotu 4. března 2023. Od 18:00 hodin se v programu představila kompletní šestnáctka bojovníků, a to v osmi zápasech osmifinále. Devátým a desátým soubojem pak byly rezervní zápasy a souboj mezi Janem Širokým a Jaroslavem Pokorným

Výsledky Oktagon 40
Tipsport Gamechanger - zápasyVítězČas a ukončení
David Kozma (ČR) - Łukasz Siwiec (Pol.)Kozma3. kolo, 5:00, DEC
Saumel Krištofič (SK) - Alex Lohoré (Fra.)Lohoré3. kolo, 5:00, DEC
Máté Kertész (Maď.) - Marcel Mohamed Grabinksi (Něm.)Grabinski1. kolo, 2:50, KO
Radovan Úškrt (SK) - Melvin Van Suijdam (NL)Suijdam3. kolo, 5:00, DEC
Leonardo Silva (Bra.) - Andreas Michaildis (Řec.)Michaildis3. kolo, 5:00, DEC
Bojan Veličković (Srb.) - Ion Surdu (Mol.)Veličković1. kol, 1:56, SUB
Christian Jungwirth (Něm.) - José A. Martín Reis (Špa.)Jungwirth3. kolo, 5:00, DEC
Louis Glismann (Dán.) - Andrej Kalašnik (ČR)Glismann3. kolo, 5:00, DEC
Tipsport Gamechanger - rezervní zápasy
Ioannis Palaiologos (Řec.) - Matúš Juráček (ČR)Juráček3. kolo, 5:00, DEC
Zbylé zápasy - mimo Tipsport Gamechnager
Jan Široký (ČR)  - Jaroslav Pokorný (ČR)Pokorný2. kolo, 3:09, TKO

Do první fáze turnaje nastoupilo 16 zápasníků, z nichž dvě účastnická místa obsadili bojovníci, kteří byli zvoleni fanoušky. Šestnáctku bojovníků pak doplnila ještě čtveřice sportovců, kteří figurují v tzv. rezervních zápasech. V průběhu turnaje se mohou do hry vrátit ještě tzv. Lucky losers. Všichni sportovci soupeří v divizi do 77 kg, tzv. velterové kategorii.

České barvy hájí hvězda velterové váhy David Kozma, který je současně pasován na jednoho z možných adeptů na celkové vítězství v turnaji.

Vstupenky na Oktagon 40 v Ostravě

MMA se do Ostravy vrací po prosincovém souboji v rámci titulového Oktagonu 37, během kterého o svůj mistrovský pás přišel právě David Kozma. Vstupenky na velký večer smíšeného bojového umění lze koupit na oficiálním webu organizace. Jejich cena se pohybuje dle umístění diváckého sektoru mezi 750 Kč až 12 450 Kč.

Kde sledovat Oktagon 40 v Ostravě

Pro fanoušky, kteří se nemohou do Ostravy přijet podívat osobně, je připravena možnost zakoupení živého přenos či jeho záznamu, a to na oficiálních stránkách akce za 10.99 euro, v přepočtu 260 Kč.

Program turnaje Oktagon: Tipsport Gamechanger

Fáze turnajeDatumMísto
osmifinálesobota 4. březnaOktagon 40: Ostrava
1. čtvrfinálesobota 20. květnaOktagon 43: Kincl vs Vémola
2. čtvrtfinálepátek 17. červnaOktagon 44: Oberhausen
semifinálebude upřesněno
finálebude upřesněno

Po úvodním březnovém dílu přijdou na řadu čtvrtfinále. První ze dvou proběhne v rámci Oktagon 43 v sobotu 20. května v pražské O2 Aréně. Druhé čtvrtfinále se uskuteční o měsíc později dne 17. června v rámci Oktagon 44 v německém Oberhausenu. Termíny i místo konání semifinále, respektive finále, bude ze strany pořadatelů upřesněno.

Reklama