Hlavní obsah

Plzeň zažije otřesy! Zápasovou atmosféru nasají děti, vrchol obstará netradiční střet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí bojová scéna neusíná na vavřínech. Ba naopak. S dalším vydáním třaskavých bitev přijíždí organizace I Am Fighter, která při svém pátém galavečeru zamíří do Plzně. V hlavním zápase se proti sobě představí bývalý vězeň Frederico Komuenha a bývalý kulturista Filip Grznár. Vyplatí se sledovat i hlavní předzápas, ve kterém se představí těžkotonážní síla. Celý galavečer ovšem vypukne soubojem dětí. Turnaj začíná v pátek 17. června.

Foto: IAF

Filip Grznár se v hlavním zápase večera utká s Fredericem Komuenhou.

Článek

Čtrnáct zápasů, které obstarají několik hodin zábavy. Domácí bojová organizace I Am Fighter tentokráte zavítá do Plzně, konkrétně do sportovní haly TJ Lokomotiva. Diváci nebudou ani tentokráte ochuzeni o zajímavou kartu, MMA zápasy totiž doprovodí i jeden duel pod pravidly K-1.

Vrcholem turnaje bude souboj v polotěžké váze. Na jedné straně si premiéru v MMA odkroutí třicetiletý bojovník Frederico Komuenha, který ještě před několika měsíci trávil čas za vězeňskými mřížemi. „Byl jsem odsouzen za ublížení na zdraví, dostal jsem šest let, ale byl jsem tam tři roky. Stalo se to, když mi bylo třeba sedmnáct osmnáct," vysvětluje Komuenha.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Soupeřem bude bývalý profesionální kulturista Filip Grznár. Sedmatřicetiletý kontroverzní bijec vstoupí do pátého zápasu, přičemž si drží vyrovnanou bilanci. Naposledy si holýšovský rodák poradil s muzikantem Jaroslavem Oláhem. „Jsem špičkově připravený, jdu tam s čistou hlavou. Vypnout mě je hodně těžké, neudělám ani krok dozadu," je přesvědčen bývalý kulturista, pro kterého bude hrát i výhoda domácího prostředí.

„Je mi to úplně jedno, jsou mi všichni lidi úplně jedno. Já to nedělám pro lidi, ale pro sebe a pro peníze," dodal profesionální sportovec.

Ještě předtím se ale halou rozduní těžkotonážní síla. Po neúspěšném prvním pokusu, ke kterému mělo dojít již na dubnovém turnaji, konečně došlo k dlouho očekávanému střetu těžkých vah. Oblíbený Jevgenij Orlov okusí tvrdost Davida Závody, který do avizovaného prvního měření síly nemohl nastoupit kvůli povinné stopce po KO z předchozího duelu.

K MMA se Frederico Komuenha dostal ve vězení. Pro debut dostal za soupeře kontroverzního Filipa GrznáraVideo: Sport.cz

Do akce půjde také špičkový postojář Denis Hnídek. Domácí talent se v roli favorita zápasu poprvé utká s neporaženým Afričanem Zikplim Anoumouem. Diváci si určitě nenechají ujít ani českobudějovického gladiátora Františka Bočaně, kterého čeká velezkušený chomutovský bijec Michal Vostrý. Do akce ale půjdou další talentovaní i ostřílení bojovníci tamní scény.

Celý galavečer ovšem začne trochu atypicky. Otvírák turnaje totiž obstarají děti. Osmiletý Nikolas Novák se za upravených pravidel zajišťujících maximální bezpečnost utká s o rok mladším Milanem Flégrem. Také k tomuto duelu mělo dojít již na dubnovému turnaji I Am Fighter 4, druhého jmenovaného ale do souboje nepustily zdravotní problémy.

Turnaj I Am Fighter 5 v Plzni startuje v pátek 17. června od 18:00. Diváci ho mohou sledovat v hale nebo přes PPV. Hlavní kartu bude vysílat také stanice O2 TV Sport.

Reklama

Související témata: