Hlavní obsah

Podezření trvá. Kontroverzní MMA zápas pod drobnohledem, sázkové kanceláře začaly jednat

Kolem situace ohledně kontroverzního MMA zápasu mezi slovenským bojovníkem Gáborem Borárosem a Izraelcem Kirillem Medvedovskim to stále neutichá. Ba naopak. Podezření z podvodných sázek i nadále řeší největší tuzemské sázkové kanceláře Tipsport a Fortuna, které se rozhodly udělat patřičné kroky k tomu, aby byl zápas pod organizací Fabriq MMA prošetřen. V jednom případě dokonce už bylo podáno oznámení o podezření z manipulace soutěže.

Gábora Borárose stahuje Oktagon ze zápasů. Do vyřešení celé kauzy údajných podvodných sázekVideo: Sport.cz

 
Článek

Případ, který rezonuje celou česko-slovenskou MMA scénou. Nad nedávným soubojem mezi Gáborem Borárosem a Kirillem Medvedovskim stále visí obrovský vykřičník a aktuálně ho kvůli podezření z manipulace mají „v moci" sázkové kanceláře Tipsport a Fortuna, které shodně 25. února zaznamenaly podezřelé sázky v nezvykle vysokém objemu na výhru Borárose přesně ve druhém kole. A právě ve druhé pětiminutovce zápas skončil.

Mnozí totiž oba zápasníky podezírali, že v prvním kole neprojevovali nikterak velkou snahu toho druhého vážněji ohrozit či ukončit. A právě trochu paradoxně skončil zápas hned po pěti vteřinách druhé pětiminutovky, kdy Medvedovski neustál jeden z kopů pod koleno. Případu moc nepomohl ani nedávno zveřejněný záznam zmíněného zápasu, po jehož zhlédnutí měla většina jasno.

K případu se v následných dnech vyjádřila jak partnerská organizace Oktagon MMA, která kvůli závažnému opatření raději stáhla Borárose z nejbližšího turnaje 15. dubna v Liberci. „Podezření je tak velké, že to nemůžeme ignorovat," oznámil promotér Ondřej Novotný. Sám zápasník ale vinu popírá, obvinění mu přijdou jako nesmysl a vše hází na jemu nepřející lidi.

Směrem ke kontroverznímu zápasu nyní míří pozornost z obou sázkových kanceláří, které shodně začaly jednat.

„Máme podezření, že došlo k ovlivnění zápasu (Boraros – Medvedovski) a v návaznosti na naše zjištění děláme kroky, které nám ukládá Zákon o hazardních hrách. Připravujeme podklady pro podání trestního oznámení a podklady pro slovenskou asociaci MMA, pod kterou zápas spadal," zaslal vyjádření Tipsport pro Sport.cz. „Stažení Gábora Borárose z následujícího turnaje Oktagonu v Liberci nám přijde jako adekvátní krok," doplnila sázková kancelář.

Podezření má také slovenská Fortuna. „Fortuna v Česku podezřelé sázky na dotčený zápas nezaznamenala, nicméně jak od konkurence, tak od sesterské společnosti Fortuna, která provozuje sportovní sázky na Slovensku, jsme zaregistrovali informace, že k manipulacím v tomto případě s vysokou mírou pravděpodobnosti mohlo dojít," zní ve vyjádření.

„S ohledem na tyto skutečnosti tak dle našich informací sesterská společnost Fortuna na Slovensku podala u Ministerstva školství, vědy, výzkumu a sportu a u Slovenského svazu MMA oznámení o podezření z manipulace soutěže." Šetření případu ještě nějakou dobu potrvá, Boráros si tak na případný návrat do klece musí počkat právě na vyhodnocení nezávíděníhodné situace.

Reklama

Související témata: