Hlavní obsah

Premiéra. MMA míří na obrazovky České televize, prezident Pavel nedorazí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

MMA na obrazovkách České televize? Dlouhou dobu neřešitelná věc, nyní ale přichází velkolepá premiéra. S charitativním galavečerem se totiž pod taktovkou veřejnoprávní stanice již v pondělí 6. května představí ojedinělý projekt s názvem Fighters for veterans, s jehož organizací pomáhá také elitní bojovník David Dvořák, který si na turnaji v pražské UNYP areně rovněž střihne zápas. „Je to pecka. Česká televize je ta nejlepší, která by to mohla vysílat,“ těší Dvořáka. Řešila se dokonce i účast prezidenta Petra Pavla, armádního generála ve výslužbě, který se akce nakonec nezúčastní.

Foto: Undertaker Team

Český UFC bojovník David Dvořák se představí na charitativní akci Fighters for veterans.

Článek

Nutno dodat, že se nebude jednat o tradiční galavečer bojových sportů, nýbrž o akci s charitativním podtextem na podporu válečných veteránů a jejich rodin. Do akce půjdou profesionální zápasníci s profesionálními vojáky či policisty. Coby čestní hosté se do pražské arény podívají také vládní příslušníci či členové Armády České republiky.

„Stojí za tím randál práce. V podstatě tolik práce, kolik jsem si neuměl ani představit. Nicméně věřím, že výsledek bude stát za to. Párkrát jsme dělali nějaké závody, ale s tímhle se to nedá srovnávat. Tady máme obrovskou zodpovědnost, a tak trochu jdeme s kůží na trh. A byť třeba uděláme nějaké chyby, tak děláme charitativní galavečer, který má jenom pomoct, a nikdo z toho nic nemáme. Pokud se nějaké chyby stanou, tak nám to lidi odpustí,“ říká pro Sport.cz bojovník David Dvořák, jeden z hlavních pořadatelů akce.

Prolínat se budou zápasy boxu či MMA. Fanoušci se dočkají bojovníků Dominika Humburgera, Jana Širokého, Jaroslava Pokorného či právě Davida Dvořáka. „Vzhledem k tomu, že to všechno jsou extrémní srdcaři, tak s nimi je ta práce jednoduchá. Ani jsme je nemuseli nějak přesvědčovat, také chtějí pomoct. Mají k veteránům blízko. Propojili jsme se s promotéry, pod nimiž tihle kluci zápasí, nikdo nám neházel klacky pod nohy,“ říká 31letý rodák z Hořic, který sám musel získat povolení od organizace UFC, kde zápasí.

„Pokud se zraním, tak to může být risk, ale já riskuji každý den na tréninku. Tohle pro mě znamená obrovskou šanci vystoupit před lidmi a zase si projít nervozitou a projít si všemi fázemi jako před zápasy a zároveň pomoct veteránům. Je to obrovská motivace,“ těší aktuálně jednoho ze čtyř českých zástupců v nejslavnější bojové lize světa.

Bude se jednat o exhibice. „Všechny zápasy jsou pod amatérskými pravidly, ale i když je to exhibice, tak spousta kluků do toho půjde naostro. Já sám to mám nastavené tak, že se připravuji poctivě. Najel jsem na stravu, dietu a trochu jsem hubnul. Aby to byl celý proces, který podstupuji před zápasy s UFC. Beru to jako přípravu na zápas, protože jsem teď skoro rok stál. Chci, aby si to moje hlava zopakovala,“ uvádí Dvořák, jehož od bojů v kleci na dlouhé měsíce vyřadily nespecifikované problémy zad.

To byla palba! David Dvořák a další zápasníci vyrazili na střelnici. Jak jim to šlo? Video: Sport.cz

Hlavní kartu galavečera bude živě vysílat i Česká televize, pro niž se bude jednat o premiéru zápasů MMA. Dva roky zpět se sice řešila spolupráce s tuzemským gigantem Oktagonem MMA, ta ovšem nedopadla. „Vzhledem k tomu, že tam bude spousta významných lidí, ať už z řad armády, ministerstva či velvyslanců, a celkově je ten projekt uchopený velice dobře, což je i pro Českou televizi hodně zajímavé. Zároveň to máme i v uvozovkách jako společenskou akci, kde lidi nepůjdou ke stolu v teplákách a mikině,“ těší Dvořáka.

Galavečer Fighters for veterans startuje v pondělí 6. května od 20 h. Živé vysílání na stanici České televize vypukne o hodinu později.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.