Hlavní obsah

Potvrzeno! Zápasník Procházka zná termín i místo titulového duelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potvrzeno. Český zápasník Jiří Procházka se 11. června představí na turnaji UFC 275 v Singapuru, kde bude soupeřit o titul polotěžké váhy se současným šampionem Gloverem Teixeirou. První informace o přesunu souboje na červnový termín prosákly ven již zkraje března, nyní souboj oficiálně potvrdila organizace UFC.

Foto: Mike Roach/Zuffa LLC

Jiří Procházka se 11. června utká o pás šampiona polotěžké váhy.

Článek

Poprvé v historii se číslovaný turnaj organizace UFC podívá do jihovýchodní Asie. Bude tomu tak 11. června, kdy se turnaj UFC 275 uskuteční na krytém stadionu v Singapuru. Galavečer navíc přinese hned dvě titulové bitvy, a sice v muší váze žen a v polotěžké váze. Potvrzen byl také souboj ve střední váze mezi Robertem Whittakerem a Marvinem Vettorim.

O pás muší váhy si to rozdají současná kyrgyzsko-peruánská šampionka Valentina Ševčenkovová a vyzyvatelka Brazilka Taila Santosová. Prvně jmenovaná naposledy prohrála před pěti lety, soupeřka však drží sympatickou sérii čtyř vítězství v řadě. Dočká se ženská muší divize nové královny?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Zlatým hřebem galavečera bude dlouho očekávaný souboj mezi českým zápasníkem Jiřím Procházkou a brazilským šampionem Gloverem Teixeirou. Duel byl nejprve směřován na 7. květen, poté se však přesunul na již zmiňovaný 11. červen. S termínem se pochopitelně změnila i lokace turnaje. Místo v Brazílii se bude zápasit v Singapuru.

„Nemůžu se dočkat naší první PPV akce v Singapuru. Úžasným fanouškům v jihovýchodní Asii dodáme naprosto nabitou kartu," vyjádřil se šéf UFC Dana White. „Singapur bude prvním městem v jihovýchodní Asii, které bude hostit PPV událost. UFC 275 bude obrovské. Největší hvězdy budou vedeny na kartě nejvyššího kalibru, lidé si to budou dlouho pamatovat," doplnil ho viceprezident Kevin Chang.

UFC se do Singapuru podívá již počtvrté, vůbec poprvé ale půjde o číslovanou akci. První turnaj se uskutečnil v roce 2014, následovaly galavečery v letech 2017 a 2018.

Reklama

Související témata: