Hlavní obsah

Bude nový Procházka? Český bijec odhalil ambiciózní projekt

Jméno Jiří Procházka v posledních týdnech plní titulky médií v souvislosti s titulovým zápasem proti Gloveru Teixeirovi, nyní ale český bijec potvrdil, že nežije pouze v zápasové bublině. V přípravě na životní zápas založil vlastní nadaci, která se bude zaměřovat nejen na podporu potřebných míst, ale také na výchovu MMA talentů.

Jiří Procházka chystá zbraně na Teixeiru, odmítá mluvit o blescích a chce splatit své úspěchyVideo: Sport.cz

 
Článek

Nadace Jiřího Procházky sice vznikla již před několika týdny, nyní ale konečně spatřila světlo světa. Český zápasník jí představil na tiskové konferenci. „Měl jsem potřebu vracet nazpátek za vše, co se v kariéře díky Bohu a tvrdé práci daří. Bylo to takové přirozené vyústění. Dává mi to největší smysl. Ať už ve spojení s bojem a tvrdým mlácením lidí. Je to krásný protipól, který má morální pozdvižení," vysvětlil rodák z Hostěradic.

„BJP Foundation" má za sebou první úctyhodné počiny, například v rámci koncertu vybrala finanční obnos pro těžce zasaženou Ukrajinu. „Zrovna teď je potřeba pomoct, zrovna teď pomůžeme a teď se všichni složíme. Je to přesně ta idea, kterou chceme jít. Je ale nutné sledovat situaci," objasnil devětadvacetiletý zápasník.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nadace BJP foundation (@bjp_foundation)

Zároveň se český zápasník bude zaměřovat na výchovu talentů, v čemž mu bude dopomáhat BJP Institut, jenž je součástí nadace. „Bude se zaměřovat na talenty. Na lidi, kteří jsou šikovní, talentovaní, chtějí makat, ale nemají to zázemí. Ať už kondiční, psychické, regenerační či zdravotní. Všechny tyhle aspekty, jsou důležité pro dobrý výkon," pokračoval Procházka.

Samotný institut je teprve na začátku, má se přitom jednat až o osmiletý projekt. „Nechám to volně běžet, ať sami zápasníci, talenti budou makat. Neříkám, že je budu chodit lovit, ale chceme se na to zaměřit. Zatím je to všechno takové neuchopené, ale věřím, že třeba do jednoho roku budeme vědět další informace."

BJP, jak se Procházkovi přezdívá, pochopitelně nezapomněl na zápasové starosti. V polovině června ho čeká dlouho očekávaná titulová bitva proti Gloveru Teixeirovi. „Pracuji na všech věcech. I co se týče wrestlingu, nejen obrany, ale také útoku a práce na zemi. Ze své vize chci plně dominovat ve všech zápasech UFC. Chci to vše ukázat, těšte se na zápas," vyzval Procházka.

Reklama

Související témata: