Hlavní obsah

Procházka po Vegas: Jednání o první obhajobě, ale také marné vyhlížení McGregora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český šampion Jiří Procházka se před několika dny vrátil z výletu do Las Vegas, kam přijal pozvání jako VIP host. Hostěradický rodák měl čest sledovat jeden z nejočekávanějších turnajů letošního roku UFC 276, zároveň ale stihl celou řadu vedlejších aktivit, například jednat o první obhajobě šampiona polotěžké váhy UFC. „Víceméně se teď rozhoduji, zda to bude odveta s Gloverem, nebo si střihnu souboj s Blachowiczem,“ přiznal Procházka pro Sport.cz.

Foto: UFC

Jiří Procházka v nedávné bitvě dokázal vybojovat titul polotěžké váhy organizace UFC.

Článek

Několikadenní výlet do Las Vegas, kam společně s Procházkou cestoval i manažerský tým, budil pozornost nejen u fanoušků, ale také zápasníků či médií. Český šampion měl napilno, přesto dělal vše možné, aby maximálně vyšel vstříc natěšeným fanouškům, kteří se neúnavně pokoušeli svůj idol zastihnout.

„Byl jsem tam zhruba na 5 dní, a to z pracovních důvodů, ale rovněž pozdravit fanoušky a vstřícně se s nimi pobavit," vysvětluje Procházka pro Sport.cz. „Pochopitelně i nějaký ten byznys, podívat se na zápasy a trochu si užít Vegas," doplnil český samuraj.

Jedním z hlavních cílů bylo sledování atraktivního turnaje UFC 276, který rodák z Hostěradic viděl po boku nejlepších zápasníků. „Je to pro mě čest, ale vím, co je za tím. Tenhle post vím, že chci držet. Galavečer jsem si náramně užil, byly to fakt krásné souboje, i když někteří nadávají na poslední zápas, že byl nudný, ale za mě to tak nebylo. Mně se líbil," tvrdil Procházka, který v hlavním zápase sledoval parťáka ze stejného marketingového týmu Israele Adesanyu.

„Je to výborný zápasník, působil tak, jak je na videích. Sebevědomý a mladý kluk, co má rád boj. Umí do toho pustit fantazii a užít si zápas. Především on a celý jeho tým mě nadchli," neskrýval nadšení Procházka, jenž po zápase nemohl chybět i na soukromé oslavě nigerijského šampiona.

„Bylo domluveno, že na jeho oslavu přijdu, jsme totiž pod stejným marketingovým týmem Paradigm Sports. Máme společné přátelé, kteří nás propojili," líčí Procházka. „Moc se mi to líbilo, dal jsem si i trochu alkoholu tzv. do trumpety, ale nic extra. Je potřeba se na takových akcích hlídat. Všude jsou lidé, kteří se vás snaží vyfotit nebo něco podobného," přiznává.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Paradigm Sports (@paradigmsports)

To ale nebylo z tripu do Vegas vše. Procházka měl s odstupem několika týdnů možnost se znovu střetnout s bývalým šampionem Gloverem Teixeirou, na avizované schůzky s Conorem McGregorem a šéfem UFC Danou Whitem naopak nedošlo. „Setkání s McGregorem neproběhlo, nedojel tam, nebyl tam ani Dana White, což mě trochu mrzí, ale co se dá dělat," netruchlí Procházka.

„S Gloverem jsme si vyměnili jen pár názorů na náš společný fight. Snažil se mě trochu hecovat do dalšího zápasu. Tyhle účelné strategické tahy jdou ale jednoduše přečíst, alespoň to vidím a zachovávám chladnou hlavu," popisuje šampion polotěžké váhy.

A jak se vlastně posunula jednání ohledně první obhajoby? I tento účel splnilo pětidenní dobrodružství ve Vegas. „Bavili jsme se o tom, v tuto chvíli jednáme. Víceméně se teď rozhoduji, zda to bude odveta s Gloverem, nebo si střihnu souboj s Blachowiczem," nastínil možnosti.

Po dnech spojených s povinnostmi přeci jenom přišel čas i na zábavu, která se ve Vegas, městě hazardu, zkrátka nabízí. Český šampion proto zkusil štěstí i ve vyhlášeném místním casinu. „Nevím, jestli štěstí, ale šel jsem si zahrát. Ne s nějakou vidinou zisku, ale prostě si zahrát a pobavit se. Něco málo jsme na matech vyhráli, ale to je zanedbatelné. Člověk by neměl jet do Vegas s tím, že chce obrat kasino. V tomhle neuspěje," dodal Procházka pro Sport.cz.

Reklama

Související témata: