Hlavní obsah

Procházkova hláška o „zženštilých mužích“ baví internet. Vytesat do kamene, radí fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do zápasu českého bojovníka Jiřího Procházky ve slavné UFC proti Brazilci Alexu Pereirovi zbývá už jen několik dnů. Bojová nálada tedy graduje na pořádné obrátky, rodák z Hostěradic se navíc stačil postarat o nemalé pozdvižení během středečního mediálního dnu. Jeho vyjádření o zženštilých mužích rázem obletělo celý internet a stalo se virálním.

Foto: Se souhlasem Jiřího Procházky

Jiří Procházka před duelem v UFC.

Článek

New York (od našeho zpravodaje) - Myšlenkové pochody českého bojovníka nastartoval zdánlivě obyčejný dotaz, zda by si v budoucnu dokázal představit některý z turnajů neprestižnější bojové organizace UFC i na českém území. Naposledy tomu tak bylo před čtyřmi lety v Praze, kde například zápasila Lucie Pudilová. „Rozhodně, byla by to super šance ukázat, že v České republice a obecně v Evropě je hodně fanoušků, kteří mají rádi MMA a boj,“ začal přemítat nad situací, načež přešel do zcela jiných sfér.

Vysvětloval například, proč je v dnešní době důležitý boj muže proti muži. „Přemýšlím, jak to říct, aby to nevyznělo špatně, ale dnes je tady hodně zženštilých mužů (výraz „pussymen“). Jak jinak to říct? Potřebuji to říct takhle, protože je to pravda,“ rozpovídal se nejúspěšnější český bojovník.

„Potřebujeme sledovat zápasy a pravou, syrovou sílu muže proti muži. Díky tomu můžeme být v životě naplněni. Není to jen kvůli tomu, ale je to jeden z důvodů. Obecně však v České republice i Evropě máme rádi zápasy v kleci,“ usmál se jednatřicetiletý Procházka, jehož na hlavě zdobil tradiční cop. Neupustil od něj, protože stále nedokončil jednu ze svých životních kapitol.

Netrvalo dlouho a Procházkova slova obletěla svět sociálních sítích, výjimkou nebyly ani diskuze největších zahraničních serverů o bojových sportech. „Dana White (šéf UFC) by měl tuhle větu vytesat do kamene,“ bavil se jeden z fanoušků v komentářích. „Má pravdu. Muži se v této generaci sotva klasifikují jako muži. Všichni se stali hyperfeminizovaní,“ přidal se do debaty další uživatel.

Z Procházkova výletu do turisticky oblíbeného New Yorku za titulovým žezlem se tak ještě před samotným bojem v kleci stal virál. Diskutabilní hláška uznávaného bojovníka baví internet a odlehčuje napětí, které je spjato s každým duelem v kleci.

Ve slavné Madison Square Garden se již v sobotu kolem půlnoci zdejšího času utká s Brazilcem Pereirou, který si pro změnu ve středu v odpoledních hodinách našel čas na legraci v centru nejlidnatějšího města Spojených států amerických. I za dohledu kouče Glovera Teixeiry si vystřelil z několika přítomných natěšených fanoušků, kteří dlouhé minuty čekali na připravované „číslo“. Z něj však - jak je vidět na videu - nakonec nic nebylo, Pereira ho završil úsměvem od ucha k uchu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.