Hlavní obsah

Procházkova přezdívka vzbudila rozruch! V Indii s ní naložili po svém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačí tři písmena a pozdvižení je na světě. Český MMA zápasník Jiří Procházka si před nedávnem nechal upravit přezdívku, nový titul BJP (bomby jak pi**) však nečekaně vzbudil rozruch v Indii, druhé nejlidnatější zemi světa. Stejnou zkratku totiž používá i tamní nejsilnější politická strana.

Foto: BJP Store

Přezdívka zápasníka Jiřího Procházky vzbudila v Indii pozornost.

Článek

Nejúspěšnější český zápasník Jiří Procházka se ve světě MMA proslavil přezdívkou Denisa, kterou se však před nedávnem rozhodl změnit. Od loňského roku se hodlá titulovat zkratkou BJP (bomby jak pi**), což zároveň zahrnuje i Procházkovy iniciály. Nová přezdívka však zároveň představuje i obchodní značku, která například slouží k prodeji oblečení.

„Vzniklo to tak, že mi volal trenér Jaroslav Hovězák, jestli si nechci změnit přezdívku na to BJP, že to bude znít líp. Shodou okolností jsem se nad tím dva tři týdny rozmýšlel. Jestli nevybrat něco, co by mě víc vystihovalo, třeba Český samuraj nebo právě BJP. Tohle byl ten poslední podnět. Řekl jsem ok, jdeme do toho," vysvětlil změnu devětadvacetiletý zápasník.

Značku BJP, která má mít světový dosah, si v Indii vyložili po svém. V druhé nejlidnatější zemi na světě ji totiž používá i Indická lidová strana (v anglické transkripci z hindštiny Bharatiya Janata Party), nejsilnější politická strana v zemi. Právě slogan obchodní značky BJP „jsme světoví" spustilo v Indii veselé reakce.

Jedna taková přišla v souvislosti s příspěvkem na Twitteru, kde Procházka propaguje jednu z kolekcí oblečení BJP store. Uživatel fotografii upravil a českému zápasníkovi dal do ruky vlajku s nápisem v hindštině. Zpráva nadšených lidí se navíc začala šířit i v souvislosti s indickou politickou stranou Bharatiya Janata Party. Ohlas vyvolal i příspěvek s nápisem „Česká republika, hlavní sídlo BJP".

Český zápasník, kterého 11. června v Singapuru čeká boj o pás šampiona organizace UFC v polotěžké váze s Brazilcem Gloverem Teixeirou, budí pozornost široko daleko. O fanoušky evidentně nemá nouzi ani v Indii.

Reklama

Související témata: