Hlavní obsah

Procházkovo samurajství terčem pochybností! Naštvaný Polák si snaží vydupat zápas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodnutí, které ho v žádném případě nepotěšilo. Bývalý šampion polotěžké váhy organizace UFC Jan Blachowicz neskrývá po nedávném vyjádření českého šampiona Jiřího Procházky zklamání. Rodák z Hostěradic totiž pro první obhajobu ukázal na Glovera Teixeiru, sen polského tvrďáka o uspořádání největší bitvy v Evropě se tak vzdaluje. Pocit frustrace tak vyústil v několik rýpanců na adresu českého bojovníka.

Foto: Gavin Porter/PORTERUFCNEWS

Jan Blachowicz (vlevo) se raduje z vítězství nad Dominickem Reyesem.

Článek

Takřka celý svět bojových sportů spekuloval, kdo bude prvním vyzyvatelem českého šampiona Jiřího Procházky v polotěžké váze organizace UFC. Devětadvacetiletý bojovník nedávným videem učinil zásadní rozhodnutí a za soupeře si vybral Glovera Teixeiru, bývalého šampiona, se kterým svedl nedávnou titulovou bitvu se šťastným koncem.

Ohlasy byly různé. Zatímco většina fanoušků volbu brazilského protivníka kvitovala, našli se ale i tací, kteří si přáli vidět polsko-českou bitvu proti bývalému králi polotěžké divize Janu Blachowiczovi. Ani polský veterán se netajil přáním uskutečnit vzájemnou bitvu, tu dokonce přirovnal k největšímu zápasu v historii Evropy. Naději na společný fight vzbuzoval i Procházkův nedávný výrok, ve kterém Blachowicze označil jako největší výzvu.

„Jan je pro mě největší výzva. To byla tvá slova. Respektuji tě, šampione, ale nedodržel si samurajský kodex," napsal Blachowicz na sociální sítě. „S Gloverem je to otázka cti a povinnosti ukázat čistý boj. Je to víc než výzva," odpověděl mu český šampion, který touží v odvetném duelu podat daleko lepší výkon.

Ani s odstupem několika dnů to v Blachowiczově mysli neutichlo a znovu se do českého rivala opřel. „Nejsem odborník, ale když začnete číst o samurajské kultuře a podobných věcech, tak podle mých znalostí si myslím, že tím porušujete pravidla. Tím, že věří ve svůj samurajský způsob žití, tak porušil svůj kodex," řekl svůj pohled devětatřicetiletý rodák z polského Těšína v rozhovoru s novinářem Arielem Helwanim.

„Řekl, že pro něj představuju tu největší výzvu a pokud vím, tak samurajové hledají ty největší výzvy. A pokud jí najdou, tak proti ní chtějí bojovat. Když řekl, že jsem pro něj největší výzva, tak buď lže, nebo nevím, co si myslí. Změnil své rozhodnutí, ale je to otázka spíš pro něj," pokračoval bývalý šampion, který Procházkovo rozhodnutí přirovnal k politice.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jan Blachowicz (@janblachowicz)

„Je to něco jako politika. Řekne všechno, aby se mohl ochránit. Cítil jsem z něj, že se mnou chtěl bojovat. Tím videem jsem byl překvapený, protože to nikdo nečekal. Ale co mám teď dělat? Čekám na oficiální rozhodnutí a uvidíme, co bude. Možná si to znovu rozmyslí," nepřestal Blachowicz, který měl možnost se s Procházkou setkat na nedávném turnaji UFC 276 v Las Vegas.

„Potkali jsme se ve Vegas, ale nijak jsme spolu nekomunikovali. Jen jsem mu řekl, že na něj čekám a jsem na něj připravený. Nebyl to žádný velký rozhovor," upřesnil autor devětadvaceti výher v profesionální kariéře.

V nejbližší době se dá očekávat, že začne vyjednávání všech stran. Debata ohledně uskutečnění druhého měření síly se bude týkat jak Procházky, tak Teixeiry a pochopitelně také organizace UFC. V případě, že se najde společná řeč, bude oficialita souboje oznámena. Blachowiczovi aktuálně nezbývá nic jiného, než doufat.

Reklama

Související témata: