Hlavní obsah

Zásadní rozhodnutí! Procházka má jasno a ukázal na soupeře pro první obhajobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hlavě mu naskakovali různí soupeři, po několika týdnech přemýšlení má ale jasno. Český šampion Jiří Procházka v pondělí ráno učinil zásadní rozhodnutí. Jako dalšího soupeře, tedy pro první obhajobu pásu polotěžké váhy UFC, si vybral Brazilce Glovera Teixeiru, se kterým svedl nedávnou bitvu se šťastným koncem. Rodák z Hostěradic o tom informoval na sociálních sítích.

Foto: UFC

Jiří Procházka nedávno získal titul polotěžké váhy organizace UFC.

Článek

Takřka hned po zisku opasku pro krále polotěžké váhy UFC se začalo nahlas spekulovat o tom, proti komu se český bojovník Jiří Procházka postaví při první obhajobě. Ani s odstupem několika týdnů se ledy nehnuly, hned na startu tohoto týdne ale český bojovník přišel s překvapivou informací.

„Rozhodl jsem se o mém dalším soupeři. V dalším zápase chci bojovat s Gloverem Teixeirou. Není to proto, že by to byl další velký zápas, ale má to jeden hlavní důvod. V prvním zápase jsem podal opravdu špatný výkon. Proto chci nyní ukázat, proč jsem šampion. Čistě a nezpochybnitelně. Myslím si, že Glover si odvetu zaslouží. Tady je moje nabídka. Ukážu vám, proč jsem šampion," zní v Procházkově výzvě na sociálních sítích.

Čerstvý šampion polotěžké váhy tak má o podobě složení pro první titulovou obhajobu jasno. V nejbližší době se dá očekávat i vyjádření ze strany brazilského veterána, který se hned po ztrátě opasku netajil přáním střihnout si odvetu.

„Chci odvetu. Je to jedna z věcí, u které si řeknu, že to dokážu. Zvládl bych to. Jak jsem mohl o pás přijít? Právě to mě motivuje jít válčit zpět do klece. Jsem nesmírně motivovaný a chci získat pás zpět," sršel odhodlaním Teixeira v nedávném rozhovoru pro MMA Junkie.

K odvetě je koneckonců přikloněn i šéf organizace UFC Dana White. „Uvidíme, ale ano, dává to smysl. Byl to neuvěřitelný souboj, během zápasu jsem šílel. Je naprosto nezbytné, abychom ten zápas zopakovali, ale jestli tomu tak bude, ukáže až budoucnost," vysvětlil šéf nejprestižnější bojové asociace.

Sestřih duelu Jiřího Procházky s Gloverem TeixeirouVideo: Telly/Premier Sport

Nejbližší dny či týdny by tak mohly definitivně rozluštit hádanku o tom, kdo se vskutku stane Procházkovým prvním soupeřem pro obhajobu. Podle posledních informací to vypadá na brazilského veterána Teixeiru, ve hře je ale také bývalý šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz. K oficialitě ale musí dojít ze všech stran, tedy UFC, Jiřího Procházky a Glovera Teixeiry.

Dvaačtyřicetiletý Teixeira by tak dostal druhou příležitost zdolat českého samuraje. V prvním duelu, kdy obhajoval pozici šampiona polotěžké váhy, se nechal v samotném závěru zaskočit submisí a královského trůnu se musel vzdát. Brazilec tak pouhých 28 vteřin před koncem zápasu přišel o to nejcennější, co v bojových sportech lze získat.

Reklama

Související témata: