Hlavní obsah

Bijec Muradov se dočkal. V UFC bude pokračovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dočkal se. Uzbecký bojovník MMA Machmud Muradov, jenž se v minulosti proslavil zápasením na česko-slovenské scéně, podepsal v nejslavnější bojové lize světa UFC nový kontrakt, který mu zajistí minimálně další čtyři zápasy. Rodák z Buchary tak naváže na rok 2019, kdy v zápasnické „lize mistrů“ podepsal premiérovou smlouvu.

Foto: Profimedia.cz

Uzbecký bojovník Machmud Muradov. Archivní foto.

Článek

O nové smlouvě pro nejpopulárnějšího uzbeckého bojovníka Muradova se spekulovalo už značnou dobu. Spekulace navíc sílily i po posledním boji, který z pohledu 34letého bijce nedopadl zrovna dle představ. Diskutovaný souboj s Dagestáncem Aliaschabem Chizrievem totiž vítěze nenabídl, neboť Muradov již po jedenácti vteřinách inkasoval úder prstem do oka, kvůli čemuž byl výsledek posouzen jako „no contest“ (bez výsledku).

Právě po únorovém vystoupení přichází pozitivní zpráva, UFC si pojistila Muradovovy služby minimálně na další čtyři souboje. „Dnes jsem podepsal novou smlouvu na čtyři zápasy v UFC, chci vám všem poděkovat,“ napsal Muradov na sociální sítě, kam přiložil i snímek, na němž podepisuje již zmíněný kontrakt.

Potvrdila se tak slova trenéra Petra „Monstera“ Knížete, který po příletu z nepovedeného souboje svého svěřence proti Chizrievovi tvrdil, že Muradov společně s vedením UFC jednal o novinkách. Ty Uzbekovi přinesly nejen vytoužené pokračování v elitní lize, ale údajně takové finanční navýšení jako v případě, kdy by proti Dagestánci vyhrál. Ze souboje totiž odešel s pořádně nateklým okem, na něž absolutně neviděl, a zdravotně jej dával dohromady ještě několik týdnů po duelu. Vyfasoval také měsíční nucenou stopku od zápasení.

Vše spěje i k oznámení dalšího souboje, pro Muradova se bude jednat již o osmý duel v zámořské organizaci, kde si zatím drží bilanci čtyř výher, dvou porážek a jednoho zápasu bez výsledku.

„Domlouváme další zápas, za pár dnů oznámíme místo a jméno soupeře,“ těší se bojovník, jenž se před odchodem do Spojených států proslavil zápolením v česko-slovenské organizaci Oktagon MMA, na jejíchž galavečerech se nyní objevuje alespoň v roli diváka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.