Hlavní obsah

Je jasno? Tyson s Paulem bez servítek, mělo by jít o profesionální zápas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Panovaly velké pochyby, nyní je podle všeho jasno. Boxerský souboj mezi legendárním Mikem Tysonem a rostoucí hvězdou Jakem Paulem bude podle všeho 20. července na fotbalovém stadionu v Texasu veden jako profesionální zápas. Opadly tak spekulace o exhibičním pojetí boje a možném domluveném scénáři, na což naráželi i přední domácí boxeři.

Foto: Profimedia.cz

Legendární Mike Tyson se v 58 letech znovu vrátí do ringu.

Článek

Zpráva o realizaci nečekaného souboje mezi 57letým Tysonem s o třicet let mladším youtuberem Jakem Paulem probleskla doslova celým internetem minulý týden, v té době bylo jasno pouze o datu a místu konání ostře sledované akce, jejíž vysílací práva získala populární platforma Netflix. Nyní na povrch vyplula informace o profesionálním duelu, který se zapíše i do oficiálních statistik.

„Jake (bilance 9-1) a Mike (50-6) si plácli s tím, že půjdou do ringu o všechno. Nebude se jednat o exhibici, oba půjdou bez helmy či rukavic s větší výplní. Bude se jednat o profesionální zápas s klasickými pravidly, kde mohou padat KO a kde budou přítomni oficiální bodoví rozhodčí,“ přiblížil uznávaný zahraniční novinář Ariel Helwani ve svém podcastu.

Konečné rozhodnutí, zda se bude jednat o exhibici, nebo profesionální střet, bude mít na svědomí až Texaská komise, která v nejbližší době vše vyhodnotí. „Nejprve si musíme počkat na oficiální stanovisko. Pokud Texaská komise tyto podmínky zamítne, pak se diváci dočkají pouhé exhibice,“ objasňuje dobře informovaný novinář, jehož slova citují i ostatní bojové servery.

Souboj se uskuteční 20. července na fotbalovém stadionu AT&T v texaském Arlingtonu, kde jsou doma hvězdy NFL, konkrétně celku Dallas Cowboys. Stánek přitom disponuje kapacitou pohybující se kolem 80 tisíc fanoušků, což by z řežby mezi Tysonem a extravagantním Paulem udělalo vysoce sledovanou záležitost. Extrémní výdělky snad netřeba ani nezmiňovat.

Tyson se mezi šestnáct provazů vrátí poprvé od roku 2020, kdy svedl exhibiční souboj s krajanem Royem Jonesem Jr., s nímž se rozešel smírně. „Železný Mike“ se nyní do ringu postaví ve věku 58 let, panují tak značné obavy, zda si na boxera v takto vysokém věku neukrojil příliš velké sousto. V roli velkého outsidera ho vidí i sázkové kanceláře.

„V průběhu let jako boxer výrazně vyrostl, takže bude velmi zábavné sledovat, co dokáže vůle a ambice ‚dítěte‘ se zkušenostmi a schopnostmi. Je to okamžik, kdy se uzavře kruh, který bude více než vzrušující sledovat, protože jsem ho na jeho boxerské cestě odstartoval v podvečer mého zápasu s Royem Jonesem a teď ho hodlám dokončit,“ věří si Tyson, který s nadcházejícím soupeřem už dokonce svedl první staredown, na nějž diváky láká světoznámá platforma Netflix.

Jedno je jasné, o této bitvě se mluví jako o jedné z nejsledovanějších boxerských akcí historie.

Reklama

Související témata: