Hlavní obsah

Ranařka z Plzně na cestě k milionům: Žádné sladkosti, boj s hlavou i hrozba urostlé soupeřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odpočinek je minulostí, teď už další zápasová praxe. Česká MMA zápasnice Martina Jindrová v těchto dnech finišuje přípravu na novou sezonu americké organizace PFL, kde se loni umístila na třetím místě. „Byla to obrovská zkušenost, posunulo mě to dál. Zápasila jsem s obrovskými jmény,“ uvědomuje si plzeňská rodačka, která půjde poprvé do zápasu již 7. dubna v duelu proti Amber Leibrockové v americkém Las Vegas. Do nového ročníku vstoupí i s několika změnami. Více už v našem videu.

Řadu změn hlásí Martina Jindrová před další sezonou v PFL. Jiná příprava, jiná váha, mentální kouč i nový přítelVideo: Sport.cz

 
Článek

Pamatujete na loňskou spanilou jízdu české zápasnice během premiéry v prestižní PFL? Jindrová si v tamní organizaci udělala jméno a během pěti měsíců smázla hned tři soupeřky. Cestu za milionem dolarů (přibližně 22 milionů korun) jí až v semifinále zatarasila dvojnásobná vítězka Kayla Harrisonová, která našla přemožitelku až ve finálovém duelu.

Také letos čeká na českou zápasnici kvapíkové tempo. „Letos mám o jeden zápas méně, smlouvu si už nemusím vybojovat. Díky loňskému výsledku, kdy jsem skončila na třetím místě, jsem automaticky v turnaji, kde je nás deset. Každá máme před sebou dva zápasy, zase po dvou měsících, poté záleží, jak kdo dopadne. Následně nás dají do žebříčku a postupují čtyři do semifinále," popisuje dvaatřicetiletá ranařka z Plzně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martina Jindrová (@martinajindrova_official)

První zkoušku představuje o tři roky starší Američanka Amber Leibrocková, která budí respekt díky vysoké postavě. „Je to veteránka Bellatoru a má spousta zkušeností. Máme podobnou bilanci, je to skoro stejné. Má 183 cm, já 172, těch 11 čísel je poměrně rozdíl. Je to blbé, protože zápasy chci odzápasit v postoji a chci si držet od soupeřky vzdálenost," popisuje úskalí.

Jindrová přesto od posledního zápasu udělala několik změn. Letos bude například zápasit v nižší váhovce do 65,7 kg. „Myslela jsem si, že to bude v pohodě, ale bojuji s tím trochu víc. Furt zbývají tři týdny, chybí mi sedm kilo a mám co dělat. Věřím, že to zvládnu," říká Jindrová, která si tak musí odpustit řadu pochutin. „Nesmím jíst sladké, na které mám teď hodně chuť. Musím úplně vyřadit sladké pití, večer ani žádné sacharidy," upřesňuje.

Další změnou je nová spolupráce s mentálním koučem Janem Mühlfeitem. „Jsem ráda, že mě přijal a začali jsme spolupracovat. Pomáhá mi to. Chtěl jsem s ním spolupracovat už loňský rok, ale nenašla jsem úplně odvahu ho oslavit. Trochu jsem se styděla. Jsem ráda, že jsem ten krok udělala. Řešíme mojí hlavu, před zápasy bývám nervózní a občas si zbytečně nevěřím," líčí Jindrová, která se připravovala i pod křídly zkušeného boxera Filipa Miňovského.

Foto: PFL

Vanessa Melo a Martina Jindrová během vzájemného souboje v loňské sezoně PFL.

„Hned po prvním sezení jsem se cítila o hodně lépe. Mám z toho radost. Radí mi, jak správně dýchat, na co se soustředit, když mě něco trápí. Musela jsem absolvovat i test, podle kterého se zjistí mé talenty. Poradil mi, jakým způsobem se to dá převést do zápasu," pokračuje Jindrová, která do Vegas odletí již 2. dubna s trenérem Petrem Knížetem. Ve hře je i třetí do party, kondiční trenér Michal Rukavička.

Reklama

Související témata: