Hlavní obsah

Rasismus? Nebyl to můj záměr, hájí se Američan

Na první vítězství v UFC nikdy nezapomene. Američan Cody Durden dokázal poprvé uspět v nejslavnější bojové organizaci, když se mu povedlo porazit Qilenga Aoriho. Více než o jeho vítězství se ale mluví o pozápasovém projevu. Durden totiž narazil na původ svého soupeře, který vyzněl poněkud rasisticky a na Durdena se vznesla vlna kritiky.

Foto: UFC

Cody Durden (vlevo) a Qileng Aori při předzápasovém staredownu.

Článek

Třicetiletý rodák z americké Georgie dokázal v sobotu porazit Číňana Qilenga Aoriho, třetí vystoupení v UFC tak konečně skončilo vítězně. Durden se po vyhlášení výsledku dostal k tradičnímu pozápasovém projevu, který ale moc nezvládl.

"Věděl jsem, že bude velmi tvrdý, ale musel jsem ho poslat zpět do Číny, odkud přišel," řekl Durden na adresu Aoriho v pozápasovém rozhovoru s Danielem Cormierem.

Durdenův výrok vyvolal okamžitou kritiku, postupně se na sociálních sítích vyjádřila celá řada slavných zápasníků.

„Wow, způsob, jak si posrat svůj vlastní výkon hmm! Nejlepší cestou, je ignorovat tyhle hovna!" znělo na Twitteru Američana Jamahala Hilla.

„Nelíbí se mi rasistický komentář Codyho Durdena v jeho rozhovoru. Mám toho chlapa rozbít ve svém UFC debutu?" vyjádřil se neporažený Angličan Muhammad Mokaev.

Durden se však nenechal odradit. I na pozápasové tiskové konferenci hájil svůj komentář a vyzval všechny kritiky, aby se postavili a bojovali proti němu. „Pokud se vám to nelíbí, tak s tím něco udělejte. Podepište smlouvu. Řekl jsem, co jsem řekl, a tak to je," řekl Durden.

Američan připustil, že mezi ním a Qilengem Aorim panovala před zápasem určitá nevraživost. Jeho soupeř mu totiž během pózování před fotografy odmítl potřást rukou.

„Poslouchejte, ten chlap byl neuctivý a při vážení mi nepotřásl rukou. Poté, co jsem ho porazil, jsem jednoduše myslel, že může jít domů, ať už by to bylo kamkoliv. Omlouvám se, pokud jsem někoho urazil, rozhodně to nebyl můj záměr. Miluji vás všechny, uvidíme se na vrcholu," znělo na Twitteru Durdena.

Reklama

Související témata: