Hlavní obsah

Reklamní selhání? Procházka neměl podle UFC bojovat o titul, novinář to dementoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už se zdálo být jasné, jak to v nejbližší době bude s polotěžkou divizí slavné bojové organizace UFC, která je od konce minulého týdne bez svého šampiona. Po sociálních sítích totiž začal kolovat reklamní obsah právě od největší bojové asociace světa, ve kterém stálo, že se o uvolněný titul utká Polák Jan Blachowicz s Brazilcem Alexem Pereirou již na blížícím se turnaji UFC 291. Český bojovník by tedy i přes slib od UFC ostrouhal. Jak se ale později ukázalo, nejednalo se o pravdivé informace…

Foto: Petr Horník, Právo

Bojovník Jiří Procházka vyhlíží další zápas v UFC.

Článek

Zamotaná situace. Polotěžká váha slavné organizace UFC, v níž figuruje i bývalý šampion Jiří Procházka, znovu po několika měsících zažívá pocit nejistoty. Od pátečního dne, kdy se Američan Jamahal Hill rozhodl kvůli vážnému zranění Achillovy šlachy uvolnit svůj opasek, vyvstala řada otazníků. Jak to teď bude? Proti komu bude Procházka usilovat o titul? A bude jeho zápas skutečně titulový?

Odpověď se nyní málem dostavila. Po sociálních sítích totiž koluje reklama inzerovaná právě od samotné UFC, ve které láká na blížící se galavečer UFC 291 29. července v Salt Lake City. Zaujal především její závěr, ve kterém se píše hned o dvou titulových bitvách, a jednu z nich měli obstarat právě Polák Jan Blachowicz a Brazilec Alex Pereira. Původně se mělo jednat o netitulový souboj.

„Máme na programu dva titulové zápasy, o které si fanoušci tak moc říkali. Poirier vs. Gaethje a Blachowicz vs. Pereira,“ zní na Faceboooku UFC, přičemž reklama byla adresována pro majitele barů a hospod, v jejichž podnicích by byl turnaj vysílán. Spustil se tedy pořádný poplach.

Reklamní obsah totiž zaujal snad každý server o bojových sportech, diskutující byli překvapeni právě „odkopnutím“ Procházky, v jehož případě by to znamenalo další čekání, a navíc by v případném budoucím duelu o titul plnil roli vyzyvatele. Do klece by se tedy klidně mohl podívat až příští rok. Zkrátka věc, která není v již probíhající přípravě zrovna vítanou záležitostí. Ještě k tomu, když nejúspěšnější český bojovník v pondělí odlétá na kemp do oblíbeného Thajska.

Celou situaci ale následně vyvrátil uznávaný novinář Mike Bohm. „Oficiální představitel UFC mi řekl, že se jedná o překlep, a Blachowicz vs. Pereira v současné době zůstává tříkolovým netitulovým zápasem,“ stojí ve vyjádření na Twitteru. Podle všeho už má být o budoucnosti polotěžké divize a konkrétní bitvy o uvolněný titul jasno, jen se čeká na oficiální potvrzení ze strany UFC. Mělo by tomu tak být v nadcházejících hodinách či dnech.

Nejčastěji se spekuluje, že vítěz duelu Blachowicze s Pereirou si zajistí titulovou místenku právě do souboje s Procházkou, ke kterému by mohlo dojít již 21. října na turnaji UFC 294 v Abú Zabí. „O případného vítěze tohoto zápasu bych opravdu stál,“ rozebírá možné varianty český bojovník.

Reklama

Související témata: