Hlavní obsah

Procházka po změně v UFC nezoufá: Nejsem zklamaný, jdeme pro pás!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hlavě měl plán a cíl. Stejně tak taktiku, díky které chtěl z šampionského trůnu polotěžké divize slavné bojové organizace UFC sesadit amerického krále Jamahala Hilla. Český bojovník Jiří Procházka však bude muset v nejbližší době přesunout mysl na jiného soupeře, neboť o dva roky starší bojovník byl nucen kvůli zdravotním problémům šampionský opasek uvolnit zpět do oběhu. Tedy po Procházkově vzoru z konce loňského roku. „Trochu mě to zamrzelo, protože jsem se na tohoto soupeře začal opravdu těšit,“ líčí Procházka pro Sport.cz a zároveň uvádí, jaký potenciální soupeři by ho do titulové bitvy lákali.

Foto: Petr Horník, Právo

Český UFC bojovník Jiří Procházka vyhlíží nového soupeře do klece.

Článek

Byla to jako rána z čistého nebe. Šampion polotěžké divize Jamahal Hill nahrál na svůj YouTube kanál video, ve kterém oznámil, že kvůli přetržené Achillově šlaše bude muset na operaci. Tato zpráva znamenala nejen to, že bude zhruba na rok mimo hru, ale rovněž velice vstřícné gesto vůči ostatním bojovníkům v polotěžké divizi, pro které se rozhodl uvolnit svůj pás zpět do oběhu.

„Myslím si, že uvolnění z jeho strany přišlo vhod, a to nejen kvůli tomu, že jsem to předtím udělal já. Pokud ví, že bude tak dlouho mimo, tak v tom případě je to zcela na místě. Opravdu to oceňuji, není to jednoduché," uvědomuje si Procházka, kterého stejná situace potkala v prosinci loňského roku, kdy se při finalizaci přípravy na odvetnou titulovou bitvu s Brazilcem Gloverem Teixeirou rovněž zranil a gentlemansky uvolnil titul pro další potenciální uchazeče. Od UFC měl navíc, stejně jako Hill, slíbeno, že po návratu, který se s největší pravděpodobností bude konat na podzim tohoto roku, bude rovnou bojovat o titul.

Hillův postoj směrem k ostatním bojovníkům se vším respektem okomentoval na sociálních sítích, kde mu vzdal hold. „Vše, co jsem chtěl, jsem mu už vzkázal na Twitteru. To, že mě to mrzí a že jsem měl v hlavě zápas s ním...Já jsem ten zápas chtěl. Přišel mi zajímavý. Svým stylem. Přijmul jsem ho za ten, který proti mně bude stát v kleci. Změna je život, jede se dál. Jdeme pro pás, jdeme pro vítězství," přepnul se rychle Procházka na novou variantu boje.

Procházkova mysl a pozornost se tak pro nadcházející měsíce musí ubírat jiným směrem. „Musím říct, že mě to trochu zamrzelo, protože už jsem se na tohoto soupeře začal opravdu těšit. Tak nějak jsme si s celým týmem ujasnili gameplan a všechny možnosti či varianty, které mohou nastat," popisuje. Rozhodně ale nezoufá. „Ale to je život...Věci se mění a my se musíme měnit též. Jsem zvědavý, koho tam teď posunou," přemítá.

„Nejsem z toho zklamaný, nejsem vůbec zklamaný...Jen jsem se trochu těšil na Jamahalův styl, fakt jsem se na něj hodně přenastavil. Teď už je to dá se říct fuk, těším se na dalšího soupeře. Kohokoliv," neskrývá nadšení z nové výzvy. „Nyní budu pracovat na tom, abych byl všestranný a abych byl schopný čelit jakémukoliv soupeři. O to jde. Moje představa o tom být nejlepší není jenom zápasit s určitými lidmi, ale být nejlepším zápasníkem a používat svoji mysl jakožto nejlepší bojovník světa," říká přesvědčivě.

V tuto chvíli se rýsuje několik variant. Procházka by se mohl například utkat s vítězem duelu Jan Blachowicz – Alex Pereira, ke kterému dojde 29. července na turnaji UFC 291 v Salt Lake City. „Nejvíce se mi zamlouvá jít s vítězem zápasu Blachowicz vs. Pereira. Oba mají zajímavé styly a jsem na to zvědavý, jak tenhle zápas dopadne. O případného vítěze tohoto zápasu bych opravdu stál," rozebírá možné varianty. Podle všeho ale není vyloučen ani střet s divizní dvojkou Rusem Magomedem Ankalajevem. Jako termíny jsou nejčastěji zmiňovány měsíce říjen a listopad. O konkrétní podobě se rozhodne v nejbližších hodinách či dnech.

Reklama

Související témata: